Giurgiuvenii lasă Bulgaria pentru Valea Prahovei, de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în ultimii ani, agenţiile de turism din oraş erau asaltate cu sute de cereri pentru pachete turistice în Bulgaria, privind sejururi petrecute acolo de Crăciun şi Revelion, în 2010 s-a produs o răsturnare de clasament în ceea ce priveşte preferinţele giurgiuvenilor. Staţiunile bulgăreşti au trecut pe locul II, în frunte revenind staţiunile montane din România.

Tour-operatorii giurgiuveni ne-au spus că cei mai mulţi dintre clienţii lor vor să meargă iarna aceasta pe Valea Prahovei, la Vatra Dornei şi pe Valea Oltului. Un Revelion la Vatra Dornei porneşte de la 275 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare, iar la Valea Prahovei un asemenea sejur costă 750 de lei.

„ Giurgiuvenii preferă acum România şi pentru că, după ce au călătorit în străinătate, au constatat că petrecerile de Crăciun şi de Revelion nu sunt ca ale noastre. Mai ales de Anul Nou, când la ora 24.00 se dă stingerea în restaurantele din marile oraşe ale lumii”, ne-a spus Cristina Bucur, managerul unei agenţii de turism din oraş.

Cât priveşte staţiunile montane bulgăreşti, giurgiuvenii vor să meargă la Bansko şi Borovets ca să schieze. Ofertele tour-operatorilor în acest caz pornesc de la 38 de euro de persoană, iar pentru un sejur de şapte nopţi trebuie plătit de la 560 de euro în sus.

După Bulgaria urmează Austria în topul preferinţelor giurgiuvenilor când vine vorba de petrecerea Sărbătorilor de Iarnă. Cei mai mulţi vor în Salzburg şi la Innsbruck, dar şi la Viena unde pentru masa festivă din noaptea de Anul Nou oamenii vor plăti începând cu 250 de euro, în funcţie de localul ales.

Agenţiile de turism din Giurgiu au pregătit oferte şi pentru destinaţii exotice, iar unii giurgiuveni vor pleca de Crăciun sau de Revelion în Dubai, Iordania ori Egipt. Şi pentru că suntem în plină criză, unele agenţii au redus preţurile pachetelor turistice de Sărbători, chiar cu 30% faţă de 2009.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite