Giurgiuvenii de la sate, victime uşoare pentru hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii le-au oferit giurgiuvenilor mai multe pliante informative
Poliţiştii le-au oferit giurgiuvenilor mai multe pliante informative

Localnicii din Băneasa s-au întâlnit cu poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în cadrul unei campanii de prevenire derulată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean. Giurgiuvenii au primit sfaturi despre cum să nu cadă pradă hoţilor „specializaţi”în furtul din locuinţe.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu derulează o campanie la nivelul comunităţilor rurale pentru reducerea fenomenului infracţional având în cedere că giurgiuvenii care locuiesc la ţară cad cel mai uşor pradă hoţilor. Oamenii merg pe încredere şi permit străinilor să le intre în curte, unii invitându-i chiar şi în case. Hoţii profită de neatenţia proprietarilor şi fură tot ce le pică-n mână.
De vorbă cu poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au stat peste 100 de localnici din comuna Băneasa.
„A fost pus accentul pe recomandări privind siguranţa individuală, modul în care trebuie asigurate locuinţele şi modul de supraveghere al acestora în vederea reducerii riscului victimal. În acest sens, poliţiştii au discutat cu proprietarii de locuinţe şi au introdus materiale preventive în cutiile poştale ale imobilelor ai căror proprietari nu au fost găsiţi acasă”, a declarat cms.şef Mirela Gheţa, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Giurgiu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite