Giurgiuvenii de la oraş au spus „pas” recensământului de probă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă recenzorii giurgiuveni au demonstrat că sunt pregătiţi pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor care va avea loc în perioada 22-31 octombrie, nu acelaşi lucru se poate spune despre cetăţeni.

Recensământul de probă desfăşurat între 7 şi 16 mai a demonstrat încă o dată lipsa de informare oamenilor şi reticenţa specifică.

Echipele de statisticieni care au participat la această „probă” s-au declarat dezamăgite de atitudinea locuitorilor de la oraş.

„În mediul rural nu au fost deloc probleme cu furnizarea datelor. Oamenii au fost amabili şi au răspuns la toate întrebările din chestionar. Nu acelaşi lucru se poate spune despre oamenii din oraş, mai ales de cei care locuiesc la bloc” susţine unul dintre participanţii la recensământ.

Dacă majoritatea nemulţumiţilor le-au închis uşa în nas fără rezerve, alţii i-au acuzat pe recenzori că folosesc datele în alte scopuri, le-au adus injurii şi au „driblat” cu abilitate întrebările legate de numărul membrilor familiei şi a locului de muncă.

Reticenţa giurgiuvenilor de la oraş a fost confirmată şi de prefectul judeţului Giurgiu, Robert Cristoi,în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform acestuia, o atitudine surprinzătoare au avut angajaţii MAI.

„Mulţi dintre giurgiuveni au refuzat să răspundă la toate întrebările puse de recenzori.

Au refuzat în special să declare locul de muncă fără să motiveze acest lucru. Cei care n.au vrut să furnizeze aceste date erau cunoscuţi ca fiind angajaţi în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor”.

Ultimul recensământ al populaţiei a avut loc în anul 2002. Conform datelor prelucrate atunci, judeţul Giurgiu avea o populaţie de 297.859 de locuitori, 69.345 dintre aceştia locuind numai în municipiu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite