Giurgiuvenii au câştigat mai puţini bani în luna iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criza economică afectează în continuare judeţul Harghita. FOTO: Arhivă
Criza economică afectează în continuare judeţul Harghita. FOTO: Arhivă

Cu 37 de lei mai puţin au câştigat giurgiuvenii, din salariul mediu brut, în luna iulie, declara recent şefa Direcţiei de Statistică Giurgiu, Irina Desculţu.

„În luna iulie, salariul mediu brut pe judeţ a fost de 1.599 lei, cu 37 de lei mai mic faţă de luna precedentă, în timp ce câştigul salarial mediu net a fost de 1.666 lei, tot în scădere, cu 28 de lei, faţă de luna precedentă”, mai declara Irina Desculţu.


În agricultură, silvicultură şi pescuit s-a înregistrat un câştig salarial mediu brut de 1.627 lei, în industrie şi construcţii a fost de 1.819 lei, iar în sfera serviciilor s-a situat la nivelul a 1.513 lei. În ceea ce priveşte câştigul salarial net, acesta s-a situat la 1.168 lei (agricultură, silvicultură şi pesuit), 1.314 lei (industrie şi construcţii) şi 1.109 lei (sfera serviciilor).


„La nivel naţional indicele câştigului salarial real pentru luna iulie 2011, faţă de luna precedentă, calculat în raport cu indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum a fost de 100,3 la sută”, declară şefa statisticienilor din Giurgiu.


Cele mai semnificative creşteri, la nivel naţional, ale salariului mediu net s-au înregistrat în activităţile de asigurare şi fonduri de pensii, în transporturi şi energie electrică şi termică, iar cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în telecomunicaţii, industria farmaceutică, fabricarea calculatoarelor, a produselor din tutun sau în fabricarea băuturilor.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite