Giurgiu va avea primul cimitir privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giurgiu se confruntă cu o lipsă a locurilor de veci. În cele trei cimitire din Giurgiu, locurile de veci se găsesc doar “pe sub mână”, iar pe piaţa neagră, un mormânt se vinde cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 de euro. Un om de afaceri a găsit soluţia pentru rezolvarea acestei probleme, crearea unui cimitir privat. Află mai multe din paginile numărului al doilea al săptămânalului ADS Giurgiu pe care îl găseşti de ieri

Numărul total al locurilor de veci din municipiu este de aproximativ 30.000. Cele mai multe, câte 12.500 la ultima numărătoare, se află în cimitirele vechi ale oraşului, respectiv Smârda şi Sfântul Haralambie, date în folosinţă în secolul XIX.
Cel de-al treilea cimitir, Sfântul Gheorghe, a fost inaugurat în anul 1993, având aproape 4.000 de locuri de veci. Nu toate sunt însă ocupate. Unii au vrut să-şi asigure liniştea pe veci încă din timpul vieţii aşa că şi-au cumpărat sau cesionat locurile de veci.
“Este o adevărată problemă, cea a lipsei locurilor de cevi. Din păcate nu s-a reuşit extinderea cimitirului Haralambie aşa cum ne-am dorit, anul trecut şi asta pentru că de-alungul terenului trec două ţevi care aparţin de SCUT Giurgiu” a spus Mariana Teodorescu, şef serviciu Cimitire din cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Privat(ADPP). Extinderea ar fi însemnat suplimentarea numărului locurilor de veci cu 1.000.

Află mai multe din paginile numărului al doilea al săptămânalului ADS Giurgiu pe care îl găseşti de ieri la chioşcurile de presă. VEZI cum va arăta noul cimitir şi unde se va construi.


Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite