Giurgiu primeşte mai puţini bani de la stat decât produce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

Unul dintre cele mai sărace judeţe din România, Giurgiu, a primit anul trecut de la bugetul de stat (sub forma cotelor defalcate din impozitul pe venit şi TVA) aproximativ 51,5 milioane de euro în condiţiile în care a contribuit la bugetul naţional cu 83,4 milioane de euro.

Acest lucru reiese din documentele Ministerului Finanţelor Publice solicitate de reporterii gandul.info.

În urma unei analize a datelor, rezultă că suma primită de judeţul Giurgiu (51,5 milioane de euro) este cea mai mică dintre toate judeţele ţării. Acesta este urmat de Covasna (59 milioane de euro), Ialomiţa (60,5 milioane de euro) şi Tulcea (61,2 milioane de euro).

La capitolul „contribuţii”, Giurgiu a adus anul trecut la bugetul de stat 83,4 milioane de euro, mai mult decât judeţele Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Călăraşi, Covasna, Gorj, Ialomiţa, Mehedinţi, Sălaj, Teleorman, Tulcea, Vaslui şi Vrancea. Cu toate acestea, judeţul nostru a primit mai puţini bani decât toate acestea.

Conform datelor solicitate de gandul.info, cea mai puternică discrepanţă între contribuţia la bugetul de stat şi sumele primite există în cazul judeţului Vaslui. Acesta a contribuit cu 66,2 milioane de euro la bugetul de stat, primind în schimb 105 milioane de euro.

De cealaltă parte, municipiul Bucureşti a contribuit cu aproape 18,2 miliarde de euro, primind în schimb numai 2 miliarde de euro. 

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite