Giurgiu pe locul 13 la recensământul general agricol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

528 de recenzori se ocupă la Giurgiu de colectarea datelor privind înregistrarea unităţilor agricole, indiferent de tipul de proprietate şi forma de organizare.

Până acum au fost înregistrate 85% din chestionarele privind toate unităţile agricole din judeţul Giurgiu. Petra Ochişor, directorul Direcţiei Agricole Giurgiu spune că cele mai mari probleme sunt în ceea ce priveşte identificarea deţinătorilor de terenuri pe teritoriul judeţului, dar care nu au domiciliu în localitate, aceleaşi probleme sunt create şi de situaţiile unde nu s-au realizat încă succesiuni.
„Sunt probleme în anumite localităţi pentru că nu există date exacte în evidenţele primăriilor şi este greu să găsim proprietarul terenului pentru că nu există date de identificare a acestora. Locul pe care îl ocupă Giurgiu este meritoriu dar toţuşi e nevoie de o mai mare implicare din partea tuturor instituţiilor”, a spus Petra Ochişor.
Judeţul Giurgiu a fost împărţit în 90 de secţii şi 528 de sectoare, numărul total al exploataţiilor agricole supuse analizei depăşind numărul de 100.000. Pentru activitatea lor, cei implicaţi în cadrul recensământului agricol, vor fi remuneraţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 1.375 de lei, impozitabile. Recensământul agricol se va încheia pe 31 ianuarie 2011.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite