Giurgiu a intrat în cursa pentru câştigarea titlului de Capitala Orei Pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria municipiului va trebui să-şi prezinte proiectele pentru protecţia mediului
Primăria municipiului va trebui să-şi prezinte proiectele pentru protecţia mediului

WWF Romania a dat publicităţii lista cu oraşele din ţara noastră care au acceptat să intre în cursa pentru Capitala „Earth Hour” (Ora Pământului) România 2012. Printre cele 19 localităţi înscrise în concurs se află şi municipiul Giurgiu. Câştigătoarea va fi desemnată pe 31 martie.

Municipiul Giurgiu a fost printre primele oraşe care au acceptat provocarea WWF România. Programată pentru 31 martie în intervalul 20.30-21.30, celebrarea Orei Pământului nu va aduce cu sine doar tradiţionala stingere a luminilor ci şi un concurs inedit.

Primăriile oraşelor aflate în competiţie vor reprezenta comunităţile şi vor trebui să realizeze un dosar în care să detalieze proiectele şi iniţiativele din domeniul protecţiei mediului atât pe cele derulate în anii trecuţi cât şi pe cele care urmează să fie implementate.

Printre domeniile avute în vedere se vor regăsi infrastructura de mediu, economisirea energiei şi investiţii în surse de energie regenerabilă, gestionarea şi extinderea spaţiilor verzi, conservarea biodiversităţii sau îmbunătăţirea reţelei de transport în comun.

O comisie va analiza toate dosarele şi va desemna trei oraşe finaliste care vor avea nevoie de ajutorul cetăţenilor pentru a câştiga titlul de Capitala “Earth Hour” România. Într-un punct care va fi anunţat ulterior, locuitorii oraşului finalist vor trebui să adune cât mai multe sticle din plastic. Oraşul care va strânge cele mai multe astfel de sticle va fi desemnat câştigător.

Celelalte 18 oraşe aflate în competiţie sunt: Adjud, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Mizil, Panciu, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sighişoara, Slobozia, Suceava şi Timişoara.

Prima ediţie a Earth Hour a avut loc în 2007, în oraşul australian Sydney. Ideea a avut un succes nebun deoarece la cinci ani distanţă “mişcarea” numără aproape 2 miliarde de persoane din 135 de ţări.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite