FOTO Giurgiu, izolat de viscol. Microbuzele şi trenurile nu mai circulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giurgiu, izolat de zăpezi şi viscol
Giurgiu, izolat de zăpezi şi viscol

Ultimele zile, cu viscol şi ninsori, au făcut ca toate posibilităţile de legătură cu alte judeţe să fie blocate, astfel că judeţul şi, mai ales, municipiul, au devenit izolate de restul ţării. Drumul naţional 5, cel care leagă Giurgiu de Bucureşti, este închis de două zile.

Niciun microbuz sau autocar al firmelor care efectuau curse regulate între municipiu şi capitala ţării nu mai pleacă din zona autogării Giurgiu. Nu se ştie când se va debloca situaţia, şoferii de pe aceste autocare aşteptând un semn din partea conducerii firmelor la care lucrează.

Nici locuitorii judeţului nu sunt mai fericiţi. Din autogară nu pleacă niciun microbuz, în nicio direcţie.

Giurgiu, izolat de zăpezi şi viscol

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

„Nu efectuăm curse, pentru că drumurile sunt închise. La orice ieşire din oraş sunt filtre ale poliţiei, şi nu avem voie să ieşim din oraş. Oamenii vin, ne întreabă, mai şi înjură, şi pleacă. Nici nu vreau să mă gândesc ce se poate întâmpla în zilele următoare, când sunt anunţate geruri cumplite. Motorina e aşa cum e, mai mult apă decât combustibil”, declara o casieră, care aştepta, la rândul ei, veşti legate de starea drumurilor.

„Săgeţile” au rămas pe loc
Nici pe calea ferată situaţia nu este mai bună. Din gara Giurgiu oraş nu pleacă niciun tren, în nicio direcţie. Dacă speranţa celor care aveau treabă la Bucureşti se mai lega de posibilitatea de a circula cu un tren care pleacă din gara Giurgiu Nord, şi aceasta s-a spulberat.

Giurgiu, izolat de zăpezi şi viscol

CLICK PE IMAGINI PENTRU MAI MULTE POZE

Nici acest tren nu mai este de folos, deoarece de ieri dimineaţa un tren a rămas blocat între gările Târnavele şi Leleşti (judeţul Teleorman), pasagerii acestuia fiind duşi la spitalul din Videle.

Nici măcar în gara Giurgiu Oraş terasamentele nu arată mai bine, o echipă de muncitori încercând, fără prea mult spor, să cureţe zăpada şi să spargă gheaţa acumulată pe şine. Două dintre garniturile de tren aşteaptă în gară, în timp ce sala de aşteptare este pustie şi îngheţată.

„Cursele pe blat” s-au autosuspendat
O ultimă rază de speranţă pentru cei care au rămas, de câteva zile, în Giurgiu, şi care trebuie să ajungă în diverse localităţi din judeţ o constituie „ocazia”. Însă nici cei care, odinioară, îşi îmbiau călătorii să apeleze la serviciile lor, nu se mai încumetă să iasă din oraş.

„Ce fac dacă rămân blocat pe undeva, la naiba în praznic, şi nu mai reuşesc să ajung înapoi?” se întreabă Marius G, unul dintre cei care efectua „curse regulate” între municipiu şi localităţi învecinate.

„Până la Malu se poate merge, însă de-acolo spre Vedea şi Găujani este prăpăd, rişti să rămâi blocat în zăpadă” susţine un alt şofer care efectuează curse „la negru”.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite