Giurgiu: Zilele Oraşului, la mâna sponsorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat în ultima şedinţă programul dedicat Zilelor Oraşului (22 – 25 aprilie). Urmând exemplul anului trecut, reprezentanţii Primăriei spun că fondurile necesare manifestărilor vor fi asigurate exclusiv din sponsorizări.

„Sponsorii principali vor fi Heineken şi Flor Union. Cred că şi ediţia din acest an va fi o reuşită, iar giurgiuvenii mulţumiţi” a declarat reprezentantul Primăriei, Lazăr Ciobanu.

De „Zilele Oraşului” nu vor lipsi concursurile, tombolele şi artiştii care vor urca pe scena amenajată în Piaţa Tricolorului din municipiu. Printre aceştia se numără trupa Bambi, Daniela Gyorfi, Uni-K şi maneliştii Jean de la Craiova şi Vali Vijelie.

Artificii şi concerte în aer liber

Conform directorul Centrului Cultural „Ion Vinea”, Virgil Peţanca, pe aceeaşi scenă vor fi promovaţi şi artişti autohtoni. „Pe lângă muzica şi dansurile populare, vor fi prezenţi şi artişti locali dornici de afirmare”.

Virgil Peţanca spune că manifestările dedicate Zilelor Oraşului pleacă în acest an cu un „handicap” cauzat de sărbătorile pascale.  „Anul acesta sărbătorile dedicate Zilelor Oraşului aproape că se suprapun cu cele de Paşti. Oamenii vor fi prinşi cu postul, cu Biserica dar şi cu masa tradiţională. Sperăm să îi atragem cu spectacolele pe care le-am pregătit”.

În afară de muzică şi tombole, giurgiuvenii vor putea vernisa o expoziţie dedicată istoriei ateneului „Nicolae Bălănescu” şi una de etnografie, plimbări cu vaporaşul pe Dunăre, expoziţii cu vânzare ale meşterilor populari şi jocuri de artificii.

De asemenea, autorităţile locale au trimis deja invitaţii omologilor din oraşele străine înfrăţite cu municipiul Giurgiu.

Anul trecut, cu ocazia Zilelor Oraşului, Giurgiu a fost vizitat de către Patriarhul Daniel, care a ţinut o slujbă de resfinţire a Catedralei episcopale, primind din partea autorităţilor locale titulul de Cetăţean de Onoare al municipiului.

CIFRĂ:
70.300 de lei vor costa manifestările dedicate „Zilelor Oraşului”


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite