Giurgiu: Vor să scape din timp de impozite şi taxe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giurgiuvenii au luat cu asalt casieriile Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale (DITL) în primele trei luni ale anului, generând încasări de 3,8 milioane de lei. Aproximativ 60% din sumă provine de la persoanele fizice care s-au prezentat la ghişee în număr mai mare decât aceeaşi perioadă a anului trecut.

Plata impozitelor pentru clădire, terenuri şi maşini reprezintă pentru majoritatea giurgiuvenilor o prioritate, cel puţin la început de an. Fie că vor să profite de bonificaţia de 10% acordată celor care achită integral sumele datorate administraţiei locale pe întreg anul sau o fac doar trimestrial, cetăţenii fac tot posibilul să scape de penalizări.

„Omul vrea să scape de griji din timp. Nu-i place să rămână dator şi face tot posibilul să rămână la zi cu plata impozitelor” a declarat astăzi pentru „Adevărul de Seară” Vasile Stan directorul DITL care subliniază faptul că pensionarii sunt cei mai prevăzători.

„Încasările din primele două luni ale acestui an se ridică la 1,4 milioane de lei, cu 0,1 milioane mai mult decât aceeasşi perioadă a anului trecut. Pentru martie cred că vom depăşi suma de 1 milion la încasări” susţine directorul giurgiuvean.

Firmele, mai puţine şi mai leneşe
Dacă persoanele fizice şi-au făcut din timp drum la casierii pentru a-şi plăti impozitele, nu acelaşi lucru se întâmplă cu firmele. „Mulţi dintre agenţii economici sunt în insolvenţă, numărul firmelor fiind în scădere. În plus, majoritatea aleg să plătească trimestrial, finele lunii martie fiind destul de aglomerat în acest sens” afirmă Vasile Stan care subliniază faptul că taxele şi impozitele provenite de la persoanele fizice „au intrat la apă” în primele două luni ale lui 2011 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Au fost încasări de numai 0,7 milioane de lei, însă în această lună o să ne apropiem de 2 milioane de lei pentru că băncile vor începe să vireze banii”.

Giurgiuvenii mai au timp până pe 31 martie să beneficieze de bonificaţia de 10% pentru plata integrală a impozitului pentru anul 2011. De asemenea, după această perioadă intră în vigoare penalizările pentru cei care nu şi-au achitat dările pentru primul trimestru.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite