Giurgiu: Tarabele din jurul Pieţei Agroalimentare, desfiinţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale, prin Administraţia Domeniului Public şi Privat (ADPP) Giurgiu, au luat decizia desfiinţării tuturor tarabelor din Piaţa Centrală şi mutarea acestora într-un spaţiu nou, special amenajat.

Directorul ADPP Giurgiu, Liviu Popazu, a declarat astăzi pentru „Adevărul de Seară” că în Piaţa Centrală nu va mai exista decât un comerţ interior, excepţie făcând florăriile din apropiere. „Este momentul să facem ordine în zonă. Nu se mai pot amesteca lucrurile ca până acum. Deja nu mai este vorba de piaţă, ci de bazar. Cei care sunt privaţi, să nu mai expună marfa pe trotuar, ci să o ţină înăuntru”.

Liviu Popazu susţine că mutarea tarabelor într-un spaţiu special amenajat nu îi va afecta pe comercianţi, care îşi vor putea vinde produsele ca şi până acum. Acesta spune că în viitor micii agricultori vor vinde legume şi fructe proaspet numai în locul special amenajat, comercianţii importanţi urmând să îşi vândă produsele în noua clădire care va adăposti Piaţa agroalimentară.

Decizia autorităţilor, criticată
Comercianţii care până acum două zile vindeau legume şi fructe la tarabele aflate în apropierea Pieţei agroalimentare, sunt nemulţumiţi de faptul că au fost mutaţi. Oamenii spun că până când giurgiuvenii se vor obişnui cu noua locaţie vor ieşi în pierdere. „Nu vine nimeni să cumpere aici. Oamenii ne ştiau acolo, în apropierea pieţei. Am trei angajaţi pe care îi ţin acasă pentru că ieri au vândut doar câteva kilograme de cartofi. Până când se obişnuieşte lumea, dăm faliment” a spus unul dintre posesorii de tarabe din piaţă.

Conform spuselor „pieţarilor”, cele 95 de tarabe din noua locaţie au fost deja închiriate prin tragere la sorţi, însă astăzi numai 10% dintre comercianţi erau prezenţi cu marfă. „Este frig şi se face curent. Măcar să avem pentru ce să răcim, dar aşa? Oamenii nu mai au bani ca să cumpere, nici măcar din piaţă” a menţionat un alt vânzător de legume care se teme că în curând va fi nevoit să plătească o taxă mai mare pentru închirierea tarabelor.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite