Giurgiu: S-au înghesuit să cumpere flori şi mărţişoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mărţişoarele continuă să „vândă” în ciuda crizei. Pentru a-şi rotunji veniturile, comercianţii din Piaţa Centrală au apelat la tot felul de artificii pentru a vinde cât mai mult.

Alături de tradiţionalele şnuruleţe în alb şi roşu şi simboluri ale norocului precum trifoiul, potcoava sau coşarul, şi-au făcut rost bucheţele de ghiocei şi zambile vândute cu preţuri între 1,5 şi 4 lei. De asemenea n-au lipsit halviţa, inimioarele pluşate, bibelourile şi icoanele în miniatură.

„De 1 martie cumpăr atât mărţişoare cât şi flori pentru soţie, fiică şi soacră. Anul ăsta am cheltuit 45 de lei. Mi-a fost mai uşor pentru că ieri a fost zi de salariu” a declarat Marian Tâlvan, angajat al unei firme de construcţii.

Broşele de diferite mărimi, mărţişoarele suflate cu aur sau argint precum şi cele din os sculptat s-au aflat şi ele printre preferatele giurgiuvenilor deşi preţul acestora varia între 5 lei şi 15 lei.

Florăresele au fost la rândul lor asaltate dis-de-dimineaţă. Primii „clienţi” au fost elevii care au preferat florile pentru profesoare şi colege.
„Astăzi a început să mişte vânzarea. Marea majoritate a celor care au cumpărat flori sunt persoane tinere sau între două vârste care au ales să facă un cadou soţiilor sau prietenelor” susţine una dintre zecile de florărese din Piaţa Centrală.

Datorită concurenţei acerbe, florarii au ales să nu crească preţurile, ba chiar au fost dispuşi să negocieze cu cei care cumpărau mai multe buchete. Un buchet de trandafiri ajungea astăzi la 25 de lei, cel de crini costa 15 lei, în timp ce pentru gerbera şi crizanteme trebuia să scoţi din buzunare 10 lei respectiv 6 lei. Succes au avut şi „florile în coşuleţ”, care puteau fi achiziţionate pentru sume cuprinse între 12 lei şi 15 lei.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite