Giurgiu: Patru parcări pentru o piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transformările majore care vor avea loc în Pieţa Centrală, au determinat autorităţile locale să caute soluţii pentru maşinile care vor sufoca mai mult ca sigur traficul din zonă.

Pe lângă lărgirea străzii Ecaterina Varga şi apariţia uneia noi care să facă legătura între străzile Nicolae Bălănescu şi Vlad Ţepeş, a fost pusă şi problema parcărilor. Până în a doua jumătate a lunii aprilie, Piaţa Centrală va avea patru parcări în care vor putea fi staţionate aproximativ 200 de autoturisme.  Două dintre ele vor fi făcute de la zero, una extinsă, iar cea de-a patra... modernizată.

„Lucrările la parcări au început pe 1 februarie şi vizează zona din apropierea BCR. A fost îngustat trotuarul pentru a permite apariţia parcării. Va avea 100 de metri, aici fiind inclusă şi o zonă de refugiu dar şi o trecere de pietoni” a declarat Daniel Bibiţu, şeful Serviciului Urbanism Construct din cadrul ADPP Giurgiu.

Lucrările la cea de-a doua parcare, situată în apropierea fostului magazin 1001 articole au început ieri, cinci muncitori au tăiând cu ajutorul drujbelor copacii aflaţi în zonă. Astăzi, rădăcinile acestora au fost îndepărtate şi vor ajunge lemne de foc. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu gardul-viu sau arborii tuia care vor fi sădiţi din nou în serele aparţinând ADPP Giurgiu, urmând să „alimenteze” parcurile din oraş.

Referitor la eliminarea copacilor şi apariţia unei noi parcări, Daniel Bibiţu susţine că a fost un lucru necesar. „Aceste parcări au fost gândite pentru a mai absorbi din autoturisme, care sunt foarte multe”. Salariatul ADPP a dat asigurări că parcarea va beneficia şi de un spaţiu verde. „Va fi pus gazon şi gard viu pe toată lungimea ei”.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite