Giurgiu: O tumoră i-ar putea răpi bucuria de a-şi vedea copiii crescând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adriana Auraru (36 de ani) a fost diagnosticată anul trecut cu o formă rară de cancer, iar acum starea ei de sănătate se agravează de la o zi la alta. Giurgiuveanca face faţă cu greu problemelor financiare pe care le atrage boala. Trăieşte din 600 de lei lunar şi alocaţiile celor doi băieţi pe care îi are, iar cheltuielile medicale din fiecare lună depăşesc cu mult venitul familiei.

În loc să se bucure de cei doi copii pe care îi are şi să-şi facă planuri împreună cu ei, Adriana Auraru se gândeşte cu groază la fiecare zi. Drama giurgiuvencei de 36 de ani a pornit acum cinci ani de la o banală aluniţă de pe piciorul drept.

„Mă jena la început, apoi am constatat că se dezvoltă, tot creştea. Aveam dureri insuportabile, iar noaptea îmi dătea mâncărimi îngrozitoare”, povesteşte tânăra.

Atunci a decis să meargă la doctor ca să o înlăture. După intervenţia chirurgicală, medicii i-au pus femeii diagnosticul de dermatofibrosarcom protuberans, o tumoră malign, rară, cutanată care se dezvoltă la nivelul dermului (stratul profund al pielii) şi invadează ţesutul.

“La biopsie am primit diagnosticul de tumoră malignă. Nu ştiu de unde a apărut, nu am avut pe nimeni în familie cu astfel de probleme, Chiar dacă am scos-o pe cea iniţială, aluniţele au început să apară în continuare pe picioare”, povesteşte Adriana.

Până acum, a făcut cinci intervenţii chirurgicale de înlăturare a acestora şi spune că o altă operaţie ar lăsa-o fără puteri.
“Nu mai pot rezista, mi-au luat grefă de piele de pe picior ca să punăîn acel loc unde am suferit intervenţiile. Am început şi şedinţele de chimioterapie şi e îngrozitor. Mi-a fost foarte rău, nici n-am putut să mănânc sau să mă odihnesc”, a mai spus Adriana.

Singură în vâltoarea necazurilor

Drama femeii este complicată de problemele financiare pe care familia le are. Trăiesc din venitul lunar al Adrianei de şase milioane şi alocaţiile celor doi băieţi pe care tânăra îi are. Copiii sunt doar în grija mamei şi a familiei acesteia, pentru că tatălui i-a fost mai uşor să le întoarcă spatele şi să-şi înceapă o nouă viaţă.

“Problemele cu tatăl lor a început când a apărut al doilea copil. A plecat, iar copiii sunt pe numele meu. Eu primesc bani de la croitoria de unde lucram pentru că sunt în concediu medical”.

Lunar, cheltuieile medicale ale Adrianei sunt mult mai mari decât venitul ei. Spitalizarea, chimioterapia şi medicamentele, o costă pe giurgiuveancă 1.200 de lei. Ca să facă faţă  familia este nevoită să se împrumute, iar datoriile se adună în fiecare zi. Restanţele la întreţinere au ajuns în acest moment la 3.000 de lei.

Starea tinerei se agravează de la o zi la alta şi dacă nu primeşte tratamentul de care are nevoie riscă să rămână paralizată. Mai mult, ar avea nevoie de investigaţii amănunţite la o clinic de specialitate fie din ţară sau din afară pentru a descoperi soluţii care să-i permită Adrianei să fie alături, în continuare, de cei doi copii ai săi.

Conturi:
RO96RNCB0575115971820002(cont euro)
RO26RNCB0575115971820001(cont lei)


CASETĂ
Pe 11 martie, Ansamblul Folcloric “Muntenia” şi Fundaţia Umanitară “Aproape de oameni”, organizează la Teatrul Valah Giurgiu, începând cu ora 18.00, spectacolul umanitar “Suflet lângă suflet” pentru ajutorarea Adrianei Auraru. Spectacolul realizat de Ilie Clement va fi prezentat de interpretul de muzică populară Gelu Voicu. Pe scenă vor cânta pentru Adriana, Elena Merişoreanu, Maria Ghinea, Elisabeta Turcu, Oana Tomoioagă, Silvana Râciu şi alţi interpreţi consacraţi de muzică populară. Banii care se vor strange din donaţii vor fi oferiţi familiei Adrianei.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite