Giurgiu: O casă din comuna Malu, mistuită de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu izbucnit ieri după-amiază din cauza unui scurt-circuit la reţeaua electrică a prăpădit o casă din comuna giurgiuveană Malu. Clădirea a fost avariată în proporţie de 60%, pagubele fiind estimate la aproximativ 15.000 de lei.

Primii care au sărit în ajutorul familiei Grecu au fost vecinii şi oamenii de la primărie care au dat drumul la furtunul de apă şi au încercat să salveze cât mai multe lucruri din casă. Sosit în scurt timp, echipajul de pompieri de la Găujani s-a luptat cu flăcările timp de aproximativ o oră, o parte dintre aceştia pătrunzând prin acoperişul casei.

„De-abia reuşisem să renovăm casa, iar acum s-a transformat totul în scrum. Va trebui să o luăm de la capăt dar nu ştim deocamdată cu ce” a spus printre lacrimi Doina Grecu, proprietarul casei. Femeia a avut prezenţă de spirit şi a intrat în casa cuprinsă de flăcări, reuşind să îi smulgă pe cei doi nepoţei din patul în care dormeau. „Eram în bucătărie când am văzut flăcările cum ies din casă. Pregăteam mai multe feluri de mâncare pentru că astăzi era ziua unuia dintre nepoţei. Am intrat în casă şi i-am luat pe amândoi în braţe. M-am speriat groaznic” a mai spus femeia.

Ajutor de la Primărie
Cele şapte persoane care locuiesc în casa lovită de incendiu au fost nevoite să locuiască prin vecini, urmând ca astăzi să primească ajutor din partea Primăriei.

„Avem şedinţă de consiliu local şi va fi acordată o sumă de bani cu care aceşti oameni să îşi rezolve o parte din probleme” a declarat Ion Mârzac, primarul localităţii Malu. Acesta a dat asigurări că oamenii vor primi şi materiale de construcţii cu care vor putea să îşi refacă acoperişul şi grinzile arse. „Nu putem din păcate să le punem la dispoziţie oameni pentru că nu avem. Din cele 9 persoane care primesc ajutor social, doar două sunt apte. Sunt sigur totuşi că vecinii vor da o mână de ajutor pentru că noi, cei din Malu, suntem foarte uniţi”.

Conform spuselor aceluiaşi Ion Mârzac, incendiile din comună au devenit o adevărată problemă, numai în acest an având loc cinci astfel de evenimente. Dacă de această dată a fost vorba de un scurt circuit la reţeaua electrică, în celelalte cazuri focul a izbucnit datorită spaţiilor aflate sub coşul caselor. Oamenii au fost ajutaţi de către administraţia locală cu sume între 1.000 şi 1.500 de lei.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite