Giurgiu: „E criză!”, spectacol de debut al Grupului satiric şcolar „Ex Toto Corde”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giurgiu:  Scenă din spectacolul "E criză!": Directorul de şcoală asaltat de crize
Giurgiu: Scenă din spectacolul "E criză!": Directorul de şcoală asaltat de crize

Destinat Festivalului Umorului „Constantin Tănase” de la Vaslui, spectacolul n-a ajuns în competiţie pentru că nu s-au găsit bani de tren, pentru cei 11 interpreţi.

Rămaşi acasă cu spectacolul terminat, liceenii de la Seminar, Liceul „Tudor Vianu” şi Liceul „Ion Maiorescu” prezintă premiera, în această seară, giurgiuvenilor.

În anul 2008, la ediţia anterioară a Festivalului de Umor „Constantin Tănase” de la Vaslui, interpreţii Clasei de Literatură şi Teatru „Ex Toto Corde” , a Centrului Cultural „Ion Vinea” au câştigat locul lll pe ţară.

Această reuşită a atras, după cum a declarat coordonatoarea  „Ex Toto Corde”, profesoara Ionela Cralevici, invitaţia de participare la actuala ediţie a festivalului, care s-a desfăşurat între 8 şi 10 octombrie 2010, la Vaslui.

„În tot Giurgiu, niciun sponsor”

Din cauza lipsei de fonduri, la nivelul Consiliului local, în a cărui subordine se află teatrul liceenilor de la „Ion Vinea”, tinerii artişti au rămas „la mâna sponsorilor” din Giurgiu, pentru banii de tren, care, însă, nu i-au susţinut.

„În tot oraşul, nu s-a găsit nimeni să sponsorizeze cu suma de 1300 de lei, cât reprezenta costul biletelor de tren. Am încercat peste tot, la tot felul de agenţi economici, la bănci, la telefoane, la supermarketuri. Nimeni n-a dat un nici măcar 50 de lei pentru a le acorda unor tineri talentaţi şansa de a-şi  afirma talentul”, a declarat coordonatoarea artistică Ionela Cralevici.

Ea a menţionat că cei trei interpreţi care au fost laureaţi în anul 2008, la Vaslui au confirmat, ulterior, autenticitatea talentului lor şi buna pregătire artistică de care au avut parte.

„Anul trecut, doi dintre laureaţi, Cosmin Pană şi Ilona Brezoianu, au intrat la actorie, la UNATC, iar cea de a treia, Crina-Dora Brăniştăreanu, a câştigat Premiul l la Festivalul  Naţional de Teatru pentru Tineret de la Turda” a spus Ionela Cralevici.

Satiră la adresa situaţiei economice şi politice din România

 Nouă liceeni, din cadrul „Ex Toto Corde”, împreună cu profesorii Ionela Cralevici şi Daniel Necula s-au reunit în nou-înfiinţatul grup satiric, care trebuia să participe la festivalul de la Vaslui. „

Imediat după ce am primit invitaţia, în aproximativ două săptămâni, am înfiinţat grupul satiric şi într-o singură noapte am scris textul spectacolului satiric „E criză!”. Au urmat repetiţiile, contra-cronometru şi am reuşit să ne înscriem în timp”, a relatat profesoara Cralevici povestea pregătirii pentru festival. 

Spectacolul este o succesiune de cuplete inspirate din creaţia lui Constantin Tănase, iar finalul este o parodie după „Rapsodii de toamnă” de George Topârceanu, intitulată „Rapsodii de criză de George Cârpăceanu”.

Giurgiuvenii sunt invitaţi să urmărească premiera spectacolului „E criză!”, astă seară, de la ora 17.30, la sala de spectacole a Centrului Cultural „Ion Vinea”.

Intrarea este gratuită.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite