Giurgiu: De supărare, o elevă a vrut să-şi pună capăt zilelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra aflată sub influenţa băuturilor alcoolice şi a unor substanţe interzise a vrut să se arunce în gol de pe Casa Tineretului. Steluţa este elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Tudor Vianu” din Giurgiu, iar ieri după-amiază a pus pe jar poliţia şi pompierii. Fata s-a urcat pe Casa Tineretului supărată după neînţelegerile avute cu părinţii. Eleva a fost convinsă să coboare de pe clădirea înaltă după minute

Ieri, în timpul orei de sport eleva s-a simţit rău şi a fost dusă de doi dintre colegii săi la cabinetul medical din cadrul liceului. Întrebată dacă a consumat sau nu ceva, fata a recunoscut asistentei că a băut o doză de bere, însă starea în care era a creat suspiciunea ar fi fost vorba de ceva mai mult.
„I-a spus asistentei că a consumat o substanţă interzisă aşa că am luat decizia să anunţăm Ambulanţa pentru a i se acorda primul ajutor. Odată cu ei au venit şi cei de la Poliţie. Eleva a refuzat însă orice ajutor din partea medicilor, spunând că a mai fost în această situaţie şi că nu vroia să afle părinţii şi cei din sat”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, Adelina Burlacu, directorul Liceului Teoretic „Tudor Vianu”.
Fata a ameninţat cu sinuciderea, spunând că nu vrea ca părinţii ei să afle de starea în care este şi că a consumat substanţe interzise. Familia a fost anunţată de conducerea liceului, în tot acest timp purtându-se negocieri cu fata ca ea să accepte ajutorul medicilor şi să renunţe la gândurile negre.

Consumatoare cu state vechi

„Eleva a mărturisit că părinţii sunt supăraţi pe ea pentru că i-a făut de râs, iar ea a recunoscut că a greşit. A motivat că fumează şi bea pentru că e la modă. A recunoscut că este consumatoare de substanţe interzise şi se pare că şi le procura o dată la trei zile. Teama ei era ca părinţii să nu afle ce face. Am întrebat-o despre planurile ei şi mi-a mărturisit că vrea să urmeze Academia de Poliţie, însă este convinsă că nu are nicio şansă, pentru că nu are cine să o sprijine”, a spus Leontina Prodan, ofiţer în cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IJP Giurgiu.
Din surse neoficiale, se pare că tânăra este consumatoare de etnobotanice de aproape trei luni, cel care a atras-o în această direcţie fiind chiar iubitul fetei.
Steluţa a reuşit să fenteze însă atât reprezentanţii liceului, dar şi poliţia şi odată ce şi-a văzut familia la şcoală, fata a fugit cât au ţinut-o picioarele.
„Ea a refuzat contactul cu părinţii ei spunând că are probleme acasă. Era nevoie de familia ei ca să fie însoţită, dar cum i-a zărit a fugit. A vrut de mai multe ori să fugă, însă până atunci n-a reuşit să scape”, povesteşte Adelina Burlacu.

image

Fata a ajuns pe clădirea Casei Tineretului ameninţând că-şi va pune capăt zilelor de teama părinţilor. După minute în şir de negociere, Steluţa a coborât teafără şi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. În urma efectuării testului toxicologic rezultatul a ieşit pozitiv aşa că a fost trimisă la Bucureşti, pentru a fi internată la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Alexandru Obregia”.
“Rezultatul toxicologic a ieşit pozitiv şi a fost internată la Bregia. E pe mâini bune acolo. Încercăm să o ajutăm să se facă bine”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, Alexandru Ţepurică, subcms. reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Giurgiu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite