Giurgiu:Doctorul Petre Mihai salvează două-trei vieţi pe săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul a ales să fie cardiolog din convingerea că această specialitate îi poate da cele mai multe satisfacţii profesionale.

După o îndelungată experienţă ca medic de spital, cardiologul Petre Mihai spune că oricâte sacrificii i-ar cere profesia sa, merită efortul. “Inima poate fi reanimată. Chiar dacă nu mai bate, sau pacientul are un infarct miocardic acut, cardiologul se poate lupta pentru viaţa lui, cu şanse de reuşită.  Iar satisfacţia de a repune în funcţiune motorul organismului este de nedescris”, afirmă medicul.

Director al Spitalului Judeţean Giurgiu, medicul Petre Mihai se află de 29 de ani în slujba acestei instituţii. El spune că, din păcate, foarte mulţi giurgiuveni suferă de inimă. “În anul 2009, pe plan naţional, Giurgiu s-a situat pe locul patru la frecvenţa bolior de inimă, după Arad, Cluj şi Harghita. Giurgiuvenii sunt oameni inteligenţi care însă muncesc greu, mai ales în agricultură şi obişnuiesc să mănânce mult şi prost, să fumeze şi să consume alcool, ceea ce nu prieşte inimii!”, atenţionează cardiologul.

De la matematică, la medicină

Medicul Petre Mihai a ştiut din adolescenţă că se va dedica profesiei de doctor, pentru că, dintotdeauna “omul în halat alb” i s-a părut că este ca un sfânt, prin capacitatea lui de a face bine oamenilor . “În liceu eram foarte bun la matematică, iar la chimie şi fizică am fost olimpic naţional şi regional. Când dirigintele meu, dl. Căprăruş, un matematician de elită, a aflat că voi da admitere la Medicină, s-a supărat pe mine. Mă vedea matematician” , îşi aminteşte doctorul Mihai.

Ca medic cardiolog, doctorul Petre Mihai crede că profesorul de matematică din liceu l-ar fi iertat că “şi-a trădat talentul pentru matematică”, dacă ar fi ştiut cât de “matematică” este profesia căreia i s-a dedicat. “Exactitatea şi permanenta punere la încercare sunt caracteristice cardiologiei, ca şi matematicii”, consideră medicul Petre Mihai.

“Sunt un luptător”

Doctorul Petre Mihai nu ştie numărul celor cărora le-a salvat viaţa, dar spune că,  în medie, scapă de la moarte cam doi-trei pacienţi pe săptmână. “Fac foarte multe gărzi şi cele mai multe urgenţe sunt provocate de afecţini ale inimii. Aşa că lupta cu moartea este o permanenţă în viaţa mea”, spune  cardiologul.

Ca şi în profesie, doctorul Mihai nu se dă bătut în niciun alt domeniu al vieţii. Prin concurs a devenit şef al Secţiei de Boli Interne, în 1998, şi şef al Secţiei de Cardiologie, în 2001.

Şi tot prin concurs a devenit director al Spitalului Judeţean Giurgiu.

Când a fost destituit, în mod abuziv, din această funcţie, a dat în judecată Ministerul Sănătaţii, şi-a câştigat dreptatea în justiţie, iar din iulie 2010 şi-a recâştigat şi funcţia de director.

“Nu mi-a fost niciodată frică de dificultăţi şi toată viaţa m-am luptat pentru cauzele în care am crezut”, mărturiseşte Petre Mihai.

Întrebări şi răspunsuri
Care este cea mai mare dificultate pe care o întâmpinaţi ca director de spital?

Cea mai dificilă este procurarea de medicamente şi materialele saniatare, prin Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, SEAP.
Ce alternativă propuneţi?
Să se dea autonomie echipelor manageriale.
Ce priorităţi aveţi în vedere la spital?
Reabiltarea sălilor de operaţie, o nouă staţie de producere a oxigenului, încheierea lucrărilor la noua secţie de sterilizare şi refacerea şarpantei acoperişului la corpul principal al clădirii.

Ce îi place
“Îmi place să-mi fac treaba cu conştinciozitate şi să o duc până la capăt”, afirmă medicul Petre Mihai.  Doctorul Mihai spune că îi place ordinea şi competiţia profesională. Iar ca mijloc de relaxare, iubeşte muzica, cu o predilecţie specială pentru Mozart.
Ce nu-i place
Doctorul Petre Mihai evită să aibă de-a face cu oamenii care nu se ţin de cuvânt şi cu cei care  se angajează la lucruri care le depăşesc posibilităţile. Nu-i plac persoanele duplicitare şi detestă dezordinea şi lipsa de curăţenie. 

Profil
Născut
1 aprilie 1952, Măgurele, judeţul Dâmboviţa
Studii
absolvent al Facultăţii de Medicină din cadrul Universitaţii de Farmacie şi Medicină “Carol Davila”, Bucureşti.
Familie
Căsătorit, are un fiu medic

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite