Gheorghe Gheorghe, barmanul pasionat de actorie şi dans popular

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rolul ,,Frumosul” din comedia ,,Noapte bună, Europa!” este jucat zilele acestea la Teatrul Valah din Giurgiu, de Gheorghe Gheorghe, cu mare pasiune şi entuziasm.

Pictor, grafician, dansator popular, vitrinier şi de curând actor, Gheorghe Gheorghe reuşeşte aproape de vârsta pensionării să îi uimească şi pe actorii de marcă ai teatrului giurgiuvean şi nu numai. Acesta şi-a început cariera lucrând ca pictor grafician la Întreprinderea ,,Textila Dunăreana” din Giurgiu, între anii 1972 şi 1976, scriind lozinci şi pancarde pentru manifestările organizate pe vremea comunistă cu ocazia Zilei de 23 august.
 Odată cu angajarea la ,,Dunăreana” nea Gigi s-a hotărât să îmbine utilul cu plăcutul şi s-a înscris la Ansamblul de dansuri populare ,,Doina Dunării” din cadrul Casei de Cultură ,,Ion Vinea” din Giurgiu, unde sub îndrumarea celui mai bun coregraf din acea vreme, Marcel Săracu a reuşit să afle tainele dansului.

Dansurile bănăţene şi ungureşti l-au uimit pe nea Gigi

,,Prima dată am cunoscut taina dansului popular la Timişoara, când aveam vârsta de 16 ani. Pe atunci era elev al Şcolii profesionale textilă din localitate. Am fost profund impresionat de mişcările dansurilor bănăţene şi ungureşti” ne spune entuziasmat Gheorghe Gheorghe.
Şi-a continuat cariera la Centrul de librării din municipiu lucrând mai întâi ca vitrinier, după un timp ajungând administratorul instituţiei.

A colindat lumea în lung şi-n lat

Primul concurs la care a participat giurgiuveanul a fost Festivalul interjudeţean desfăşurat la Olteniţa în anul 1973, unde a reuşit să obţină Locul I. După acesta au urmat şi alte festivaluri în Macedonia, Belgia, Grecia, Algeria, Turcia şi multe alte ţări.
,, În anul 2003 am fost împreună cu fiul meu şi el dansator, în mai multe turnee în Bulgaria, Turcia şi Algeria. Prima dată când a auzit de dansuri populare băiatul meu a început să plângă şi mi-a zis că vor râde copiii de el. Când a vazut prin ce ţări îl duce dansul nu a mai vrut să renunţe” mărturiseşte nea Gigi.

De mic vroia să ajungă actor

,,Mama a fost aceea care mi-a spus să aleg actoria ca meserie. Îşi dorea foarte mult să mă vadă pe scenă interpretând diverse roluri. Nu am putut să îi demonstrez că i-am urmat sfatul acum la bătrâneţe” se mândreşte Gheorghe Gheorghe.
Lucrând în incinta Teatrului ,,Valah”, mai precis fiind barman la ,,Cafeneaua artiştilor”, Gheorghe l-a cunoscut pe directorul acestei instituţii de cultură din municipiu, Mircea M.Ionescu, care i-a propus să joace un rol în comedia ,,Noapte bună, Europa!” scrisă de Viorel Cacoveanu, în regia lui Mihai Lungeanu. ,,Am rolul «frumosul» în «Noapte bună, Europa!». Sunt mândru de mine. Îmi îndeplinesc visul de a urca pe scenă alături de actori renumiţi precum Vasile Toma, Jean Gelu Niţu, de la Teatrul Odeon din Bucureşti, Kati Balca şi Aura Călăraşu” mai spune actorul giurgiuvean.
În data de 30 martie piesa ,, Noapte bună, Europa!” se va juca la Teatrul ,,Nottara” din Bucureşti.
,, Am mai jucat în piese de teatru în anul 1980, în «Moartea lui Vlad Ţepeş», unde am obţinut locul I la «Cântarea României» şi în piesele «Un băiat de zahăr ars» scrisă de Drăghici Davila şi «Un proces literar», semnată de Ion Grecea” mai adaugă Gigi.

Întrebări şi răspunsuri

Aţ i avut vreodată intenţia să rămâneţi în străinătate?
,, Am văzut multe ţări, dar după trei zile mi-am dorit să vin acasă. Am avut ocazia să rămân în Belgia, să mă căsătoresc acolo, dar dorul de casă şi de familie nu m-a lăsat să rămân”.

Ce regretaţi de la viaţă?
,, Poate regret că nu m-am apucat de actorie din tinereţe, atunci când îmi spunea mama că am talent. În rest nu regret nimic. Sunt mulţumit de ceea ce am realizat şi de faptul că cei doi copii ai mei sunt realizaţi”

Ce-i place?
,,Îmi place să fiu între oameni şi am învâţat de la instructorii mei de dans să mă adaptez mediului în care trăiesc. Indiferent cine ar fi şi ce funcţie are persoana respectivă îmi place să discutăm ca de la om la om”

Ce nu-i place?
,, Am avut colegi care acum sunt personalităţi de seamă ale oraşului şi care îmi întorc spatele când mă văd. Nu suport ipocrizia şi falsitatea acestor oameni”


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite