GIURGIU "Şase, chiulangii! Vine poliţia şi ne scoate din baruri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 26 de elevi giurgiuveni de liceu au fost găsiţi ieri, în baruri şi la sălile de jocuri pe calculator, din oraş, în timpul în care ar fi trebuit să spună „prezent” la orele de curs.

Acţiunea de prevenire a absenteismului şcolar, desfăşurată de poliţiştii de prevenire, ordine publică, proximitate şi reprezentanţi ai cadrelor didactice, a fost prima de acest gen din luna februarie.
„În urma acţiunilor organizate până acum s-a constatat că numărul elevilor care absentează nemotiovat este în creştere, iar absenţi se găsesc de la toate liceele. Aceste acţiuni le putem organiza fie săptămânal sau lunar, chiar săptămâna viitoare ar mai putea avea loc o astfel de acţiune”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, insp. Adrian Voiculeţ, şeful Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.
Luaţi la întrebări de oamenii legii, elevii chiulanţii au pus absenţele pe seama lipsei chefului de ore.
Toţi cei găsiţi în alte părţi decât sălile de clasă au fost legitimaţi de poliţişti, urmând ca părinţii lor şi directorii unităţilor de învăţământ unde sunt înscrişi să fie puşi în temă, acesţia din urmă având dreptul de a lua măsuri împotriva elevilor care absentează.

Consilere pentru chiulangii

„Absenteismul şcolar aduce după sine alte abateri manifestate în rândul tinerilor, precum consumul de alcool şi tutun sau sustragerea unor sume de bani de la părinţi. Mai mult, aceştia pot cădea uşor victime ale unor infracţiuni şi pot fi implicaţi bătăi şi acte de tâlhărie, a mai spus Adrian Voiculeţ.
Elevii prinşi că au chiulit de la ore sunt în general consiliaţi în orele de dirigenţie, iar în cazuri grave se scade nota la purtare.
„Am participat şi eu la o astfel de acţiune şi am găsit foarte mulţi elevi în baruri, în orele în care în mod normal ar fi trebuit să fie la şcoală. Celor care lipsesc li se pun absenţe  în catalog şi îi consiliem la orele de dirigenţie”, a spus Ion Ghimpeţeanu, directorul Liceului „Nicolae Cartojan”.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite