GIURGIU / Ziua Drapelului Naţional sărbătorită fără prea mult fast

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 100 de persoane au participat astăzi în faţa primăriei municipiului Giurgiu la Ziua Drapelului Naţional. Sărbătorită în fiecare an pe 26 iunie, această manifestare simbolizează patriotismul şi solidaritatea.

Evenimentul a debutat în jurul orei 9.00, mai devreme decât în anii precedenţi şi în faţa a mult mai puţini giurgiuveni. Nici programul nu a fost unul elaborat ci pe „repede înainte”. Chiar şi aşa au avut loc mici ezitări, fanfara grăbindu-se să intoneze imnul naţional înainte ca preotul să încheie slujba de sfinţire a drapelului.

Înainte ca drapelul să fie înălţat pe catargul aferent, prefectul judeţului Robert Cristoi şi primarul municipiului Lucian Iliescu au sărutat tricolorul.
La manifestare, alături de preoţi, oficialităţile militare, autorităţi locale şi judeţene şi veteranii de război a participat şi orchestra de suflători „Valahia” a centrului cultural „Ion Vinea”.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin legea 96/1998 fiind instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848 atunci când Guvernul revoluţionar a decretat ca albastrul, galbenul şi roşul să reprezinte steagul tuturor românilor. 

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite