GIURGIU / Viaţă de coşmar: zeci de tineri distruşi de ierburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Deşi numărul consumatorilor de etnobotanice din Giurgiu creşte semnificativ de la un an la altul, doar aproximativ 60 de tineri aun fost luaţi în evidenţele CPECA, o parte dintre aceştia fiind deja incluşi în programe de consiliere.

Unul dintre aceştia este un tânăr în vârstă de 16 ani a cărui situaţie i-a impresionat pe reprezentanţii CPECA Giurgiu. Elevul a început să consume etnobotanice în urmă cu un an din cauza problemelor familiale şi a anturajului.

CITEŞTE ŞI: Consiliul Judeţean Giurgiu dă 30.000 de lei pentru lupta antidrog

„Cazul lui pleacă de la lipsa suportului familial. Părinţii sunt despărţiţi, mama a lucrat în Bucureşti, iar el a rămas împreună cu sora în Giurgiu. Uşor, uşor, a început să alunece în această direcţie a drogurilor”, a spus Alexandru Ţepurică, preşedintele CPECA Giurgiu.

Nu numai etnobotanicele fac ravagii printre adolescenţii giurgiuveni, aceştia au concurenţă serioasă din partea heroinei, pentru injectarea acesteia, tinerii mergând până la Bucureşti pentru a-şi lua doza zilnică de „moarte”.

Proiectul-pilot de prevenire a consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, realizat de Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Giurgiu a primit din partea consilierilor judeţeni suma de 30.000 de lei pentru a putea fi implementat la nivelul judeţului.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite