GIURGIU / Piaţă agroalimentară la standarde europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcţia care adăpostea vânzătorii de zarzavaturi şi fructe va fi pusă la pământ în etape pentru a lăsa loc unei construcţii moderne cu o suprafaţă aproape dublă, sistem de alarmă, monitorizare video şi compartimentare. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 2,5 milioane de euro.

După 20 de ani de aşteptare, Piaţa Centrală va primi o altă înfăţişare. Construcţia ruginită şi improprie în care comercianţii de fructe şi legume îşi desfăşurau activitatea, suportând cu greu temperaturile caniculare din timpul verii şi frigul năpraznic din perioada iernii, va fi înlocuită cu una modernă şi a cărei suprafaţă va fi dublă faţă de cea anterioară.

În prezent se lucrează la demolarea vechii construcţii pentru a permite firmelor care au câştigat licitaţia să pornească lucrările la noua piaţă agroalimentară. Terenul de peste 3.000 mp a fost concesionat firmelor Omega Consultance şi Bomax Trading pe o perioadă de 49 de ani, acestea fiind cele care poartă responsabilitatea construirii noii clădiri.

Comerţ pe module

Noua piaţă agroalimentară va fi compusă din aproximativ 300 de module (tarabe) în care comercianţii îşi vor putea vinde legumele şi fructele. Pe lângă spaţiul destinat legumelor şi fructelor vor fi înfiinţate patru spaţii noi în care vor fi comercializate lactate, peşte, carne şi mezeluri. De asemenea, clădirea va fi dotată cu aparate de aer condiţionat, încălzire proprie, grupuri sanitare, iluminat şi ventilaţie.

“Investiţia noii pieţe agroalimentare este suportată de firmele care au câştigat licitaţia. Noi preconizăm că până la sfârşitul acestei luni vom termina demolarea actualei construcţii, apoi firmele se pt apuca de treabă. În şase luni noua piaţă ar trebui să fie gata”.  Odată ce va fi dată în folosinţă noua piaţă agroalimentară, spaţiile vor fi scoase spre închiriere.

După expirarea celor 49 de ani, piaţa agroalimentară va intra în proprietatea autorităţilor locale.

Până acum o treime din Piaţa Centrală a fost dezafectată, restul tarabelor fiind ocupate până la refuz de comercianţii care vor să-şi vândă marfa. Peste câteva zile, aceştia vor pleca şi ei din cauza lucrărilor de demolarea care se vor extinde.

Ţăranii au fost mutaţi într-un loc special amenajat, în aer liber, unde au fost amplasate vechile tarabe. Chiar dacă au fost mutaţi din vechea construcţie, activitatea acestora nu a fost afectată, iar clienţii s-au adaptat rapid.

“Vânzarea merge în continuare şi oamenii ştiu unde să ne găsească. Din de ani de zile şi vând în Piaţa Centrală numai produse autohtone din gospodăria mea. E foarte bine că o să avem şi noi o piaţă aşa cum e în Bucureşti, modern şi cu condiţii”, a spus una dintre comerciante.








Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite