GIURGIU / Micii păpuşari de la Palatul Copiilor vor participa la un concurs în inima Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupa "Aşchiuţă" vrea să se întoarcă de la Iaşi cu un premiu
Trupa "Aşchiuţă" vrea să se întoarcă de la Iaşi cu un premiu

Trupa „Aşchiuţă” formată din elevi ai şcolii Numărul 8 „Marin Voiculescu” va reprezenta Palatul Copiilor Giurgiu la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului-concurs de Teatru de Păpuşi şi Pantomimă care va avea loc între 27 şi 28 iunie la Iaşi. Piesa cu care vor intra în concurs reprezintă o dramtizare după povestea „Soacra cu trei nurori” de Ion Creangă.

Vlad Surcel, Ştefan Burlacu, Andrei Epuran, Georgiana Dunăre, Ana Tică, Monica Peiu şi Sorana Perijoc au între 7 şi 9 ani şi sunt colegi de clasă atât la Şcoala Nr. 8 cât şi la cercul de teatru de păpuşi din cadrul Palatului Copiilor Giurgiu.

Aceştia vor fi însoţiţi de Georgeta Antoniu, profesor la cercul de teatru de păpuşi din cadrul Palatului Copiilor Giurgiu. „Instituţia noastră are un parteneriat cu Şcoala 8. Le mulţumesc părinţilor acestor copii şi învăţătoarei lor, Luminiţa Dan” spune Georgeta Antoniu.

Ideea participării la Festivalul-concurs de Teatru de Păpuşi şi Pantomimă de la Iaşi s-a născut încă din toamna trecută iar de-atunci micii păpuşari nu se mai gândesc la altceva.

Participare în premieră
În ciuda experienţei, nerăbdarea a cuprins-o şi pe cea care i-a iniţiat pe micuţi în tainele teatrului de păpuşi. „Este o premieră absolută în ceea ce mă priveşte.

Din anul 2007 de când predau aceste cursuri la Palatul Copiilor din Giurgiu şi până acum n-am reuşit să mergem la un concurs în afara judeţului. Am nişte emoţii îngrozitoare, mai mari decât cele ale copiilor. Ei merg cu acea candoare specifică vârstei însă eu mă gândesc deja la scenă, la juriu” a declarat Georgeta Antoniu.

Odată luată hotărârea participării la festival a urmat alegerea piesei pe care giurgiuvenii o vor pune în scenă.

„Având în vedere că festivalul se va desfăşura în Moldova, am zis să facem o dramatizare după o poveste a lui Ion Creangă şi am decis ca povestea să fie «Soacra cu trei nurori»”.

Alegerii piesei i-au urmat scenariul, muzica şi confecţionarea păpuşilor în ajutorul Georgetei Antoniu sărind şi alţi profesori de la Palat. „Eu am confecţionat păpuşile iar la regie m-a ajutat Florin Antoniu, soţul şi colegul meu de la cercul teatrului de păpuşi. În schimb profesorul Stan Truică s-a ocupat de partea muzicală”.

Despre „actori” profesoara are numai cuvinte de laudă. „Am încredere totală în aceşti copii. Mi-au demonstrat că sunt foarte buni şi că au reuşit să intre în pielea personajelor. Muncim la această piesă de trei luni”.

Chiar dacă au intrat în vacanţă, micii actori continuă să repete zilnic pentru că vor să se întoarcă la Giurgiu cu un premiu.

„E o piesă amuzantă, ne place foarte mult să lucrăm la ea” spune Monica Peiu, cea care va juca rolul soacrei. Copila a muncit foarte mult pentru că iniţial altcineva primise acest rol. „De-abia aşteptăm să ajungem la Iaşi. O să vizităm bojdeuca lui Creangă, o să ne jucăm ulii şi porumbeii şi o să ne batem cu perne. Avem emoţii dar vrem să ne întoarcem cu un premiu” spune şi Andrei Epuran.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite