GIURGIU / Absolvenţii claselor a XII-a au intrat astăzi în „febra” probelor scrise la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

După ce au susţinut probele de competenţe şi cele orale emoţiile continuă “în scris” pentru absolvenţii claselor a XII-a. Aproximativ 1.600 de elevi din tot judeţul au susţinut astăzi proba scrisă la limba şi literatura română în şapte locaţii diferite.

“La nivelul judeţului sunt 81 de săli de examen şi fiecare dintre acestea sunt prevăzute cu un calculator şi o cameră web de supraveghere, conform metodologiei elaborate de Minister” a declarat pentru “Adevărul de Seară” purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar (ISJ) Giurgiu, Georgeta Stănescu care spune că profesorii supraveghetori vor avea toleranţă zero faţă de orice încercare de copiat a elevilor.

Candidaţii au intrat în sala de examen la ora 8.00, timp de 15 minute fiind instruiţi asupra modului de desfăşurare a examenului de bacalaureat. Examenul a încpeut la ora 9.00, tinerii având la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

Varianta extrasă a fost cea cu numărul  5, elevii având de analizat un fragment din romanul “Nuntă în cer” al lui Mircea Eliade şi să caracterizeze un personaj din operele lui Caragiale, Sorescu sau Camil Petrescu.

“Cam grele subiectele chiar dacă eu am urmat filologia. Nici nu am putut să mă mişc din cauza supraveghetorilor. Sper să mă revanşez la biologie. La mate nu ştiu ce-o să fac” a declarat imediat după ieşirea din sala de examen Nicuşor, unul dintre candidaţi.

Evaluarea Naţională, la final
ISJ Giurgiu a publicat astăzi rezultatele finale ale evaluării naţionale. Dintre cei peste 3.200 de candidaţi care au susţinut acest tip de examen, 82,61% (limba şi literatura română) respective 73,22% (matematică) dintre ei au obţinut note mai mari de 5.

De asemenea, la nivelul judeţului au existat 171 de note de 10 la limba şi literatura română şi 43 de note de 10 la matematică.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite