GIURGIU / "Daţi un leu pentru liceu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai importantă instituţie de învăţământ din judeţul Giurgiu, colegiul naţional „Ion Maiorescu”, încearcă să atragă fonduri prin toate mijloacele pentru finalizarea lucrărilor de modernizare şi de reabilitare.

În aşteptarea unei alocări bugetare din partea Guvernului, reprezentanţii Colegiului, în frunte cu directorul Ion Baiarac, vor să se constituie într-o asociaţie prin care vor putea fi făcute donaţii, inclusiv cei 2% din impozitul pe venit. În paralel, va fi înfiinţat şi un site web administrat de elevi care va face propagandă pentru salvarea liceului. De asemenea, pe holul liceului a fost amplasată o urnă cu mesajul „Daţi un leu pentru liceu”.

Iniţial conducerea liceului a intenţionat să înfiinţeze o fundaţie, însă datorită costurilor ridicate s-a renunţat la idee. „Intenţia nu s-a mai materializat din cauza faptului că erau necesari foarte mulţi bani pentru patrimoniu. Apoi ne-a venit ideea cu asociaţia” a declarat astăzi Ion Baiarac. Acesta susţine că s-a gândit şi la un nume, „Pro Maiorescu”. „Am făcut o solicitare către Ministerul de Finanţe dacă putem folosi acest nume. Au fost de acord aşa că ne vom apuca de lucru”.

Şantier din... 2007

Inspectorul şcolar general al ISJ Giurgiu, Alexandru Burgui, susţine că finalizarea lucrărilor la „Ion Maiorescu” reprezintă unul dintre obiectivele mandatului său. „La Ministerul Educaţiei există o deschidere către finalizarea lucrărilor. Vom face toate demersurile necesare pentru acest lucru”

Începute în anul 2007, lucrările la cele trei corpuri ale clădirii, nu au fost finalizate nici până astăzi datorită fondurilor insuficiente. Până în acest moment au fost cheltuite 1,6 milioane de lei, bani veniţi de la Ministerul Educaţiei, pentru finalizarea lucrărilor fiind necesare alte 5,6 milioane de lei.

În tot acest timp, cea mai mare parte a elevilor au fost mutaţi în fostul internat, o clădire care în mod normal a fost construită pentru aproximativ 100 de persoane dar care astăzi „suportă” zilnic 700 de elevi şi cadre didactice.

Ultimii bani, 150.000 de lei, au fost alocaţi în urmă cu patru luni.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite