GIURGIU: „Sfâşiaţi” de „câini”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astra II Giurgiu s-a făcut de râs la primul meci oficial din 2011. Giurgiuvenii au pierdut pe teren propriu, scor 1-4, în faţa echipei Dinamo II Bucureşti, înregistrând astfel cea mai severă înfrângere din istoria jocurilor susţinute în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării.

Debutul lui Constantin Gache pe banca tehnică a Astrei II a coincis cu cea mai umilitoare înfrângere de pe teren propriu suferită de echipa giurgiuveană în cele 17 sezoane de „B”. În ciuda faptului că au beneficiat de aportul a şase jucători de la prima echipă, gazdele au avut o evoluţie catastrofală, încasând patru goluri într-un sfert de oră.

După un început de partidă furibund în care Fonseca a trecut de trei ori pe lângă deschiderea scorului, gazdele şi-au arătat limitele în defensivă acolo unde Ben Teekloh, Gabriel Popa şi mai ales Abel Valdez au arătat ca nişte jucători din ligile săteşti. Astra II a fost pedepsită mai întâi în minutul 20, după o minge pierdută de liberianul Ben Teekloh şi o ieşire neinspirată la ofsaid a fundaşilor echipaţi în negru şi roşu. Păun l-a deshis în adâncime pe Ţucudean care a sprintat vijelios şi l-a executat simplu, din interiorul careului, pe Gabriel Popa.

"Bulevardul" Buenos Aires

Patru minute mai târziu, celălalt atacant al dinamoviştilor, Nelu Bucă, avea să dubleze avantajul oaspeţilor după o fază de cascadorii râsului în care Valdez şi Popa s-au invitat reciproc să îl atace pe jucătorul originar din Giurgiu.

Cu un joc de contraatac extraordinar, fotbaliştii de la Dinamo II duc scorul la unul de neprezentare în minutul 33, atunci când nefericitul Valdez încearcă să trimită mingea anemic, la propriul portar, însă nu face decât să îi paseze ideal lui Ţucudean care nu iartă.

Pentru ca tacâmul să fie complet, argentinianul Abel Valdez avea să o mai comită o dată în minutul 37, de această dată fiind depăşit în viteză de Nelu Bucă care, după o cursă de aproape 50 de metri, a plasat balonul pe lângă nefericitul Popa, stabilind scorul pauzei: 4-0!

Exasperat de gafele colegului său din apărare, Valentin Sandu a cerut băncii tehnice să îl schimbe pe argentinian! Acest lucru s-a întâmplat de-abia la pauză, atunci când Valdez nu s-a mai întors de la vestiare, fiind înlocuit de Şanţmare.

Cu un avantaj consistent, dinamoviştii nu au mai părut interesaţi de buturile adverse, mulţumindu-se să se apere organizat şi să aştepte finalul jocului. Onoarea gazdelor avea să fie salvată în minutul 69 de fundaşul Răzvan Damian care l-a învins pe Dolha cu o lovitură de cap din interiorul careului.

ASTRA II GIURGIU: G. Popa – C. Gheorghe, A. Valdez (46 Şanţmare), R. Damian, V. Sandu – Ben Teekloh – Cojenel, Ochia (cpt.), Ţigănaşu (74 William) – B. Rusu (87 Burlacu), Fonseca. Antrenor: Constantin GACHE
DINAMO II BUCUREŞTI: Dolha – Cazacu, Mehmedovic (84 A. Niţu), R. Crişan, Burnea – Mărmăneanu, Bucşă (cpt.), R. Stănescu (66 D. Stanca), G. Păun – N. Bucă, Ţucudean (40 Al. Albert). Antrenor: Liviu CIOBOTARIU

În urma înfrângerii de sâmbătă (cea de-a treia suferită pe teren propriu în acest sezon), giurgiuvenii au ajuns la „minus 5”, menţinându-se deocamdată pe cea de-a şaptea poziţie a clasamentului Seriei I a Ligii Secunde (22 de puncte). Cu victoria de pe „Marin Anastasovici”, dinamoviştii au acumulat 17 puncte, părăsind locurile care duc în „C”.

Următoarea etapă, Astra II Giurgiu se va disputa în Dobrogea, urmând să întâlnească revelaţia de până acum a campionatului, Viitorul Constanţa.





Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite