GIURGIU: Reglare de conturi la Clejani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fraţii Boacă şi Solomon au pus pe jar poliţia şi jandarmeria după ce au şi-au „cărat” pumni şi picioare. Conflictul dintre cele două clanuri a izbucnit în urmă cu patru ani, arunci când cei din familia Solomon s-au ales cu geamurile casei sparte şi cu o bătaie, soră cu moartea.

Aseară, în jurul orei 19.00, zeci de poliţişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Jandarmeria, au fost puşi pe jar de şapte tineri din comuna Clejani care au început să se ia la bătaie, făcând chiar şi uz de armă.

Solomon şi Boacă, cele două clanuri implicate în scandal au state vechi la poliţie, ambele având pe rol dosare penale pentru mai multe infracţiuni.

Disputa între fraţii din cele două familii a pornit acum patru ani, atunci când cei din familia Solomon au tras o sperietură soră cu moartea, după ce rivalii lor au încercat să-i lovească cu maşina pe unul dintre fraţi şi copiii acestuia, ulterior casa victimei fiind devastată.

Zilele trecute, ambele familii au primit citaţiile pentru procesul existent deja, iar asta se pare că ar fi încins lucrurile. Rodion Solomon spune că era în maşina aseară, alături de un prieten, când au fost blocaţi de şapte persoane printre care şi fraţii Boacă.

Focuri de armă
„Am vrut să-i ocolesc cu maşina, dar în acel moment unul dintre ei a tras cu un pistol cu gloanţe de cauciuc, în geamul de pe partea şoferului. Am oprit maşina, ne-am dat jos şi ne-am luat la bătaie. În acest timp, unul dintre  fraţii Boacă mi-a spart luneta cu o rangă”, povesteşte Rodion, unul dintre tinerii implicaţi în scandal.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii de la Serviciul Arme, Exploziv şi Substanţe Periculoase(SAESP) au găsit două cartuşe cu bile de cauciuc netrase şi un cartuş cu gaze, calibru 9 mm.

„Cei implicaţi în scandal spun că acest cartuş ar fi fost cel cu care s-a tras în geamul maşinii, însă această variantă nu prea stă în picioare. Spărtura din geam pare să fie provocată mai degrabă de o piatră şi nu de o bilă de cauciuc”, a spus cms.şef  Niculae Niculescu, şeful SAESP.

După terminarea anchetei, vinovaţii ar putea fi cercetaţi pentru distrugere, lovire şi alte violenţe, în funcţie de câte zile de îngrijire medicală va primi unul dintre fraţii Solomon, care a primit cele mai multe lovituri, nerespectarea regimului armelor şi muniţiei şi uz de armă neletală fără drept.

„Jandarmii şi poliţiştii din cadrul Serviciului de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă au rămas să supravegheze zona, după stingerea altercaţiei, pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, cms. şef  Mirela Gheţa, purtător de cuvânt IJP.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite