Fostul şef al IPJ Giurgiu nu renunţă la funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul şef Nicolae Dobrin, înlăturat pe 24 iunie de la conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu (IPJ) a contestat în instanţă ordinul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Fostul şef al poliţiştilor giurgiuveni are pe rol la Curtea de Apel Bucureşti două procese de fond în care cere anularea şi suspendarea executării acestui ordin.

În concediu de odihnă
Contactat telefonic de reporterii „Adevărul”, fostul şef al IJP Giurgiu nu a dorit să vorbească prea mult despre eliberarea sa din funcţie sau contestaţii invocând faptul că se află în concediu.

Acesta a negat că ar fi vorba de o înlocuire premeditată şi că nu a văzut celebra listă elaborată anul trecut de fostul secretar de stat al MAI Dan Fătuloiu în care zece şefi de inspectorate de poliţie din ţară, printre care şi Nicolae Dobrin, erau vizaţi pentru înlocuire.

„Nu am văzut acea listă despre care vorbiţi. Îmi rezerv dreptul de a face sau nu contestaţie. Sunt un militar de carieră care întotdeauna şi-a văzut de treabă. Acum sunt în concediu de odihnă şi nu doresc să comentez” a declarat Nicolae Dobrin.

Contestaţiile se judecă în august şi septembrie
Chiar dacă fostul şef al IPJ Giurgiu nu a dorit să clarifice situaţia în care se află, portalul Ministerului Justiţiei confirmă faptul că Nicolae Dobrin a contestat în instanţă Ordinul emis de către MAI prin care a fost eliberat din funcţie.

Conform portalului, Dobrin a acţionat în instanţă Ministerul Administraţiei şi Internelor pe 5 iulie, cerându-i acestuia atât anularea actului administrativ ORDIN II/3046 din data de 24 iunie 2011 cât şi suspendarea executării acestuia, termenele de judecată fiind stabilite pe 12 septembrie 2011 respectiv 10 august  2011.

Nicolae Dobrin, şeful poliţiei giurgiuvene, a fost eliberat din funcţie pe 24 iunie 2011 printr-un ordin al MAI. Acesta are dreptul să conteste decizia. Conform unui comunicat remis redacţiei „Adevărul”, motivele care au dus la această demitere sunt legate de „neglijenţa manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege”.

Începând cu data de 30 iunie, fostul adjunct al lui Nicolae Dobrin, comisarul şef Ion Petraşcu, a fost desemnat să îndeplinească temporar atribuţiile specifice funcţiei de şef al IPJ Giurgiu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite