Focar de infecţie în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O clădire situată lângă Hotelul Victoria este un adevărat depozit de mizerie, fiind abandonată de proprietar. Imobilul s-a transformat într-o „epavă”, iar trecătorii îl folosesc drept groapă de gunoi. Proprietara, o bucureşteancă de 87 de ani, de negăsit pentru autorităţi, nu şi-a mai plătit impozitul de cinci ani.

Geamurile au fost sparte, uşa a fost furată, iar giurgiuvenii care trec prin zonă profit de neatenţia celor care locuiesc în apropiere şi aruncă în interiorul clădirii pungile cu gunoi şi tot ce nu le mai este de trebuinţă.
„Vin oamenii din alte zone şi aruncă aici pungile cu gunoi. Nu se poate aşa ceva, în fiecare zi se întâmplă acest lucru, nimeni nu a luat nicio măsură”, a spus Rodica Creţu, femeie de serviciu în zonă.
Reprezentanţii Primăriei Giurgiu spun că  imobilul a aparţinut cooperativei Sârguinţa, acesta fiind revendicată de proprietar. Autorităţile locale susţin că acesta a fost somat în nenumărate rânduri să ia o măsură de siguranţă, dar clădirea se degradează pe zi ce trece spre disperarea celor care locuiesc sau trec prin zonă.
Disperaţi, oamenii au făcut o sesizare către autorităţile locale, dar, proprietara, Ortansa  Christescu, este de negăsit.
„Ar trebui ca cei de la Administraţia Domeniului Public şi Privat şi Primăria să găsească o soluţie să ia gunoaiele şi să îngrădească locul”, a spus Dumitru Manda, unul dintre locatarii de vis-a-vis.

1.105 lei, restanţă la impozit

Oamenii se plâng că spaţiul nu a devenit doar loc de strâns gunoaie dar şi toaletă publică pentru consumatorii de alcool care-şi fac veacul la cârciuma alăturată şi adăpost pentru câinii comunitari. Mai mult, oamenii străzii vin să caute prin ce mai aruncă giurgiuvenii în ruinele fostului magazin de oglinzi.
Deşi se ştie că proprietara clădirii este o bucureşteancă de 87 ani, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Taxe şi Impozite spun că nu aceasta este de negăsit. Femeia datorează bugetului local 1.105 lei, restanţe la plata impozitului pe clădire.
„Datoria e de mai bine de patru ani. Am făcut somaţii de plată dar nu putem să dăm de proprietar”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, Vasile Stan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite.
Pe de altă parte, directorul Adminitraţiei Domeniului Public şi Privat spune că nu poate lua nici o măsură pentru împrejmuirea zonei sau scoaterea gunoaielor.
„Cunoaştem problema, iar în acest moment căutăm soluţii pentru rezolvarea situaţiei. Este o proprietate privată şi nu se poate interveni tocmai din acest motiv. Nici gunoaiele nu pot fi scoase pentru că altfel am putea fi daţi în judecată. Încercăm să dăm de proprietar şi să luăm acordul pentru a putea interveni în zonă”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, Liviu Popazu, directorul ADPP.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite