Florina Cătălina Brătan, giurgiuveanca cu voce de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi are doar 14 ani, tânăra a reuşit să-i impresioneze chiar şi pe italieni, obţinând săptămâna trecută la Festivalul Internaţional „Ti Amo” desfăşurat la Oneşti, premiul pentru cea mai bună voce.

Încă de la vârsta de 5 ani, tânăra cânta în faţa oglinzii melodiile pe care sora sa mai mare le asculta la casetofon,una dintre acestea fiind „Moşule ce tânăr eşti” interpretată de Andrea Bălan. Atunci părinţii Florinei Brătan şi-au dat seama că fiica lor are un talent înnăscut şi s-au hotărât să o înscrie la Palatul Copiilor din municipiu, pentru a-i perfecţiona talentul. Primul spectacol al micuţei artiste a fost cel organizat de instituţie cu ocazia zilei de 8 martie. Imediat după spectacol fata a fost înscrisă de mama sa la cursurile de canto ale Şcolii Populare de Artă, sub îndrumarea profesoarei Iuliana Cordie.
„Făceam vocalize şi învăţam tehnici de respiraţie. Dacă vrei să ai o voce bună trebuie să şti să ţi-o formezi. Nu mi-a fost uşor, dar pentru a deveni cântăreaţă trebuie să respecţi anumite reguli” mărturiseşte Florina.

Viorela Filip a fost cea care i-a deschis drumul

Festivalul „Aurora Boreală” desfăşurat în anul 2003 în oraşul Ruse-Bulgaria a fost cel care a lansat-o pe giurgiuveancă. Concurând alături de peste 100 de copii din ţară şi din străinătate, Florina Brătan a obţinut Locul II.
Pentru micuţa cântăreaţă performanţa a apărut odată cu participarea la Festivalul Naţional „Mamaia Copiilor” din anul 2006, atunci când a câştigat Premiul Special al Juriului cu melodia „Arlechinul”. În acel moment tănăra a fost descoperită  de Viorela Filip, cea care i-a deschis drumul giurgiuvencei.
„A văzut-o doamna Viorela la festival şi de atunci a plăcut-o. Din toamna anului 2006 fata a început pregătirile cu cantautoarea. A fost singurul om care ne-a ajutat fără ca să ne ceară nimic în schimb ” spune Ioana Brătan mama fetei.
În patru ani de zile Florina Brătan s-a străduit să îşi modeleze vocea reuşind ori de câte ori se urcă pe scenă să impresioneze publicul spectator.
Săptămâna trecută tânăra a obţinut premiul pentru cea mai bună voce, acordat de italieni la Festivalul „Ti Amo” care s-a desfăşurat la Oneşti.
„Am concurat alături de copii din 12 ţări printre care se numără malta, Rusia, Italia şi Elveţia. A fost un concurs dur dar ştiam sigur că voi câştiga un premiu”spune Florina.
Ultima achiziţie a tinerei interprete este marele premiu obţinut zielele trecute la Festivalul Concurs „Se caută o vedetă” organizat la Giurgiu de Teatrul „Fantazzio” din Constanţa. Urmează ca după încheierea turneului, conducerea teatrului să încheie cu Florina un contract de impresariat pe 5 ani de zile.
Cu toate că de-a lungul timpului giurgiuveanca a întâlnit şi piedici, aceasta s-a ambiţionat mai mult şi nu s-a lăsat doborâtă de răutatea celor din jur.

Întrebări şi răspunsuri

Ce vroiai să devii când erai mai mică?
Încă din şcoala generală eram impresionată de mumii şi piramide şi îmi doream să devin arheolog. Acum mi-am schimbat opţiunea şi vreau să mă fac stewardesă pentru că îmi place mult să călătoresc.

Ce alte hobby-uri mai ai?
Ador să îmi fac lecţiile ascultând muzică, mă relaxează. Îmi place mult să cânt la pian şi la chitară, dar şi să vizionez filme cu vampiri. Când am timp mai încing câte o partidă de fotbal cu băieţii din cartier.

Ce-i place?
Îmi place ca atunci când sunt pe scenă oamenii să mă aplaude şi să respecte efortul pe care îl fac.

Ce nu-i place?
Nu suport răutatea, egoismul, gelozia şi invidia celor din jurul meu. Nu contează premiile pe care le obţin ci prietenia care se leagă între mine şi ceilalţi concurenţi.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite