Florile s-au vândut la preţuri de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţii n-au mărit preţurile florilor
Comercianţii n-au mărit preţurile florilor

De Sfinţii Mihail şi Gavriil afacerea comercianţilor de flori din Piaţa Centrală a mers aproape ca în oricare altă zi deşi zona s-a aglomerat încă de la primele ore ale dimineţii.

După ce şi-au aprovizionat din timp stocul cu flori proaspete şi variate, florăresele şi-au ademenit astăzi clienţii cu aranjamente speciale şi preţuri de criză. Mare parte dintre flori sunt importate din Olanda şi Turcia şi cumpărate de comercianţii din Giurgiu de la en-gross-urile din Bucureşti.
Cei care au şi cumpărat au avut surpriza să vadă că preţurile au rămas aproape neschimbate faţă de zilele obişnuite. Crizantemele şi buchetele de gerbera au fost cele mai căutate şi asta pentru că preţul unui buchet nu a fost mai mare de 10 lei. Orhideele s-au vândut astăzi cu 5lei în cazul unui buchet simplu şi 7 lei pentru un aranjament. Nici trandafirii nu s-au scumpit, un buchet sofisticat cu un singur fir n-a fost mai mult de 8-9 lei.

Veioze din sare

image

Aglomeraţie a fost astăzi şi în magazinele din oraş, giurgiuvenii fiind în căutarea cadoului perfect pentru sărbătoriţii zilei. Giurgiuvenii au optat în mare parte pentru casete de bijuterii sau obiecte feng shui, preţurile pentru acestea fiind cuprinse între 20 şi 60 lei. Un cadou inedit, în acest an, poate fi veioza din sare, cu un design deosebit şi cu un preţ adaptat crizei, doar 60 lei.
Potrivit site-ului Ministerului Administraţiei şi Internelor, peste 1.300.000 de români îşi aniversează onomastica de Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. Cei mai mulţi poartă numele de Mihai (360.872), Gabriel (237.458), Mihail (54.158), Mihăiţă (27.197) şi Gavril (22.058). Cele mai frecvente prenume ale femeilor sărbătorite în această zi sunt Mihaela (351.150), Gabriela (218.815), Mihaiela (6.595), Gabi (3.5189) şi Găbiţa (159).
Aproximativ 8000 de giurgiuveni îşi sărbătoresc astăzi onomastica.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite