Flori Iordache a dat tonul la moda dansului mirilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra profesoară de gimnastică a fost prima coregrafă care s-a specializat în conceperea de dansuri, pe care viitorii miri îşi doresc să le danseze la nuntă

Flori Iordache a fost balerină la Teatrul Valah, pe când acesta  se numea „Teatrul de Revistă <Ion Vasilescu>”. Ulterior ea a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Spiru Haret”.

Experienţa acumulată a determinat-o să înfiinţeze, în anul 2000, Asociaţia MilleniumArt, în cadrul căreia, de zece ani,  predă cursuri de gimnastică aerobică, cursuri de dans şi gimnastică de întreţinere. Când, în anul 2006, a descoperit programul european „Youth in Action”,   a început să conceapă şi să realizeze programe de educaţie nonformală pentru tineri, pe care le duce la bun sfârşit cu o parte dintre eleviisăi.

Dansul mirilor, pe melodia „Thriler” de Michael Jackson

 Activităţile pe care tânăra le desfăşoară s-au îmbogăţit în anul 2008,  cu o „noutate” .

Atunci ea a conceput, prima dată, un dans pentru o pereche care urma să se căsătorească.

Astfel, Flori Iordache   a dat tonul, la Giurgiu, unei  mode, „dansul mirilor”, pe care,  în prezent,  o adoptă tot mai mulţi tineri, la nuntă. Doar în acesată vară, Flori a făcut coregrafia pentru 11 cupluri de miri.

„Mi s-au comandat dansuri pe cele mai diverse melodii. De la şlagărul internaţional  <El condor pasa>, la  <Rochia de mireasă > a Corinei Chiriac, sau <Vino dragostea mea> a Mădălinei Manole, <Nunta de flori> a lui Ştefan Hruşcă, muzica la nai a lui Gheorghe Zamfir şi chiar celebrul <Thriller> al lui Michael Jackson”, spune Fori. Ea încearcă, totuşi,  să le recomande tinerilor,  „cât mai mult, vals, ca dans consacrat al ocaziilor deosebite”.

Se mândreşte cu elevii săi

În cei zece ani, de când predă cursurile de dans şi de gimnastică aerobică, Flori Iordache a realizat un bogat palmares de premii la concursuri şi festivaluri de dans aerobic.

Cea mai mare satisfacţie o resimte atunci când copii care au învăţat primii paşi de dans de la ea, reuşesc să se afirme ca profesionişti.

„O fostă elevă, Alina Cimpoieru , a absolvit Facultatea de Coregrafie din cadrul Academiei de Teatru şi Film şi a devenit coregraf  al trupei profesioniste <World Dance> . Alt copil, Mihai Uţă, este, acum, unul dintre cei mai talentaţi elevi ai Licelui de Coregrafie <Floria Capsali>, o fetiţă, Marina Minghir, a intrat la Clubul Sportiv Dinamo, iar exemplele pot continua”, spune Flori. Ea este bucuroasă că în acest an, copiii pe care îi pregăteşte au câştigat 16 premii la două importante concursuri de gimnastică aerobică, cel interjudeţean de la Slatina şi cel naţional de la Craiova.

Întrebări şi răspunsuri

Participaţi la multe copetiţii europene şi aţi dansat chiar şi la Cairo. Cum aţi reuşit?

Pur şi simplu am fost remarcaţi prin intermediul site-ului nostru de pe internet. Pozele şi palmaresul nostru au fost convingătoare şi am fost invitaţi să participăm la prestigiosul “Nile Song Festival”. Am avut un mare succes, iar eu am conceput coregrafia pentru imnul festivalului, la care au participat peste 25 de ţări.

Ce pregăteşti, în prezent cu elevii tăi?

Ca şi în anii trecuţi, vom participa la „Revelionul Copiilor”, care se va transmite la TVRM, în sera ultimei zile din an, între orele 20.00-22.00.

Ce îi place

Flori Iordache se simte foarte bine când lucrează cu copiii. E pasionată de proiectele europene pentru tineret şi are deja o ofertă de peste 100 de voluntari din Europa pentru un proiect prin care doreşte să înfiinţeze cluburi pentru liceeni.

Ce nu-i place

 Îi displace total să zbore cu avionul. „Am zburat o dată pe furtună de la Marsilia la Amsterdam. De atunci, mai ales când sunt cu cei mici, nu-mi place deloc să călătoresc cu avionul”, spune tânăra.

Profil

Născută

 15 mai 1973, Giurgiu.

Studii

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, Bucureşti

Profesie

Coregraf, instructor de dans şi de gimnastică aerobică

Familie

Are un băiat de 14 ani, Alexandru, pasionat de baschet

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite