Flavia Bogoevici este campioană la concursurile şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flavia spune că îi place competiţia
Flavia spune că îi place competiţia

Fetiţa de 10 ani are nenumărate diplome şi premii la concursurile de literatură, matematică, limbi străine şi desen

La absolovirea clasei a lV-a, Flavia a primit medalia de “Campion al Clasei”, pentru rezultatele excepţionale obţinute, neîncetat, începând din clasa l-a

 

Deşi este o fire sensibilă şi emotivă, Flavia iubeşte competiţia şi nu pierde ocazia de a-şi încerca forţele, prin intermediul celor mai diverse concursuri de cunoştinţe şi aptitiudini.

Printre cele mai mari reuşite ale sale, la competiţiile la care a participat, Flavia aminteşte obţinerea a trei medalii  “de aur”, care au însoţit cele trei premii l de  la Concursul de limba şi literatura română “Constantin Năstăsescu”, fazele locală, judeţeană şi naţională, din anul 2008, Premiul l la Concursul Naţional “Micul Matematician”, tot din anul 2008, dar şi Locul l la Concursul Naţional Şcolar de pictură “Octav Băncilă” şi la Concursul Internaţional de desen “Sporturi şi Tradiţii”, sau obţinerea celui mai mare punctaj, pe ţară,  la Concursul ”Cangurul Lingvist”, unde a obţinut, la limba engleză, aproape 190 de puncte. 

Şi-a impresionat până la lacrimi învăţatoarea

Cea care i-a fost învăţatoare în clasele l-lV, “iubita doamnă Rodica Murgă”, a reuşit să-i transmită Flaviei încrederea în forţele proprii şi ambiţia de a se perfecţiona în ceea ce face. “La petrecerea de absolvire a clasei a patra am recitat poezia <Atât de fragedă>, de Mihai Eminescu, dar şi poezia compusă de mine, <Rămas bun doamnă Învâţătoare>. Doamna învăţatoare a plâns şi mi-a mulţumit pentru acea poezie”, îşi aminteşte Flavia.

Ea învaţă în continuare la Şcoala nr. 4 “Mihai Eminescu”, în clasa a V-a A, unde are bucuria de a fi colegă cu cei mai mulţi dintre copiii alături de care a învăţat în clasele l-lV. “Pe unul dintre pereţii clasei avem un panou plin de diplomele premiilor pe care mulţi dintre noi le-am câştigat la concursurile şcolare, sub pregătire şi îndrumarea doamnei Murgă”, spune Flavia, care îşi continuă activitatea competiţională.

Poetă la 10 ani

În volumul de versuri intitulat “Cărticica fermecată”, o premieră editorială, realizată, în anul şcolar 2009-2010,  la Şcoala nr. 4 “Mihai Eminescu”, de elevii claselor l-lV,  sub coordonarea învăţătoarelor Rodica Murgă şi Vulcan Elena, Flavia Bogoevici a publicat mai multe poezii. Pentru a-şi “perfecţiona talentul poetic”, Flavia va participa în acest an şi la Cenaclul “Muguri de lumină”, recent înfiinţat la Şcoala nr.4 “Mihai Emnscu”, coordonat de scriitoarea Dunia Pălăngeanu. “Este singurul cenaclul de creaţie literară pentru elevi de gimnaziu, din Giurgiu”, precizează Flavia.  Iar pentru prima şedinţă a Cenaclului “Muguri de Lumină”,  care va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie, Flavia va scrie, pentru prima dată, o poezie şi o compunere artistică, “inspirate de toamnă”.

 

 

Întrebări şi răspunsuri

 

Poeziile tale dovedesc că eşti obişnuită să te exprimi în versuri. De când compui poezii?

De când eram mică şi mă jucam cu bunica Ioana de-a rimele. Acum tot cu ea colaborez. Când mă joc şi îmi vine în minte o strofă, o strig şi i-o dictez.

Ai luat vreun premiu pentru poezie?

Da, premiul l laConcursul Naţional “Natura în lumea fermecată a culorilor”, cu poezia “Pădurea, prietna noastră”.

 

Ce îi place

Flaviei îi place să cânte şi să danseze, la fel de mult cum îi place să recite poezii. De asemenea îi place limba franceză, pe care a început să o studieze în acest an, la şcoală, şi despre care spune că “e frumoasă rău!” Şi, “încă”, îi place să se joace cu păpuşile.

Ce nu-i place

Flavia declară că nu-i plac mincina şi mincinoşii. Iar dintre toate felurile de mâncare, nu vrea să audă de spanac şi mai ales de urzici.

Profil

Născută

16 februarie 2000, la Giurgiu

Studii

Elevă în clasa a V-a A, Şcoala nr. 4 “Mihai Eminescu”

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite