Firmele giurgiuvene caută confecţioneri şi muncitori necalificaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
In Giurgiu, oferta de locuri de munca este una saracacioasa
In Giurgiu, oferta de locuri de munca este una saracacioasa

Giurgiuvenii care şi-au pierdut locul de muncă îşi găsesc cu greu un nou angajament datorită ofertelor puţine din partea firmelor locale. În acest moment, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Giurgiu, se găsesc 53 de locuri de muncă vacante transmise de către patroni.

Mai mult de o treime dintre acestea vizează sectorul de confecţii textile, principala cerinţă din partea angajatorului fiind vechimea de minimum un an.
În topul joburilor disponibile urmează cele de muncitor necalificat (8 posturi) în industria lemnului şi a prelucrării metalelor dar şi posturi de şofer, ospătar sau tâmplar (câte 2 locuri).
„Nu mă împac prea bine să stau acasă. Mai aveam grijă de nepoţi dar au plecat cu părinţii în străinătate. Vin săptămânal şi mă uit pe oferta de angajare dar nimic concret până acum. Aş vrea să mă angajez la o firmă de pază. Sunt singurele care se mai uită la noi, cei care am trecut de 50 de ani” povesteşte unul dintre giurgiuvenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă.
Conform reprezentanţilor AJOFM Giurgiu, luna trecută au fost scoase din evidenţele instituţiei 755 de persoane. Dintre acestea, 601 persoane au fost angajate pe o perioadă nedeterminată, în timp ce restul au primit o încadrare pe perioadă determinată.
Graţie acestor angajări, la sfârşitul lunii mai, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Giurgiu a fost de 6,01%, cu 0,46% mai scăzută faţă de rata înregistrată în luna aprilie.
În luna mai, numărul total al şomerilor înregistraţi a fost de 5.598 de persoane, 1.866 dintre acestea fiind indemnizate iar 3.732 fiind şomeri neindemnizaţi.
 


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite