Finanţiştii giurgiuveni i-au trimis acasă pe contribuabili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Direcţiei de Finanţe au protestat pentru a doua zi consecutiv, alăturându-li-se şi angajaţi ai Consiliului Judeţean. Oamenii au spus că nu reîncep activitate până când nu li se vor returna cele 25 de procente luate din salariu.

A doua zi de protest la Direcţia de Finanţe Giurgiu a început cu lipirea unor afişe pe care scria „grevă generală”. Întrucât au fost ameninţaţi de conducerea direcţiei că vor fi sancţionaţi dacă sunt în grevă, protestatarii de la Sed Lex şi cei de la Sindicatul Funcţionarilor Publici(SFP) Giurgiu, au schimbat afişele şi au lipit pe stâlpii şi pe geamurile instituţiei unele noi, având inscripţia „ protest general”.

Finanţiştii giurgiuveni au deschis astăzi calculatoarele doar pentru a scoate la imprimantă hârtiile cu avertismentul că nu se lucrează. Liderul Sed Lex Giurgiu, Petre Pană, a declarat pentru „Adevărul de Seară” ca a fost întreruptă orice legătură cu Ministerul de Finanţe. „ Serverele sunt blocate. Nimeni nu lucrează, toată lumea a ieşit afară. Am fost ameninţat de Poliţie că iau amendă pentru că nu am autorizat protestul. Uite că în dimineaţa asta l-am autorizat”, spune Pană.

În jurul orei 10.00, celor de la Finanţe li s-au alăturat şi 30 de angajaţi ai Consiliului Judeţean, membri ai sindicatului instituţiei.

Întorşi din drum

Toţi giurgiuvenii care au mers dimineaţă să-şi plătească dările către stat, au fost întorşi din drum de lucrătorii Direcţiei de Finanţe. Chiar dacă unii veneau de la zeci de kilometri depărtare, nu s-a putut face nimic pentru ei. „ Nu se lucrează, vă rugăm să mergeţi acasă, ne pare rău, trebuie să facem asta. Şi dumneavoastră sunteţi în aceeaşi situaţie”, li s-a spus contribuabililor.

Cei mai mulţi giurgiuveni au fost înţelegători. „ Eu nu mă supăr. Oamenii luptă pentru drepturile lor, sunt alături de ei. Ştiu în ce condiţii lucrează şi nu este corect ca un om cu studii superioare să aibă un salariu de 400 de lei. Am venit degeaba azi, dar nu-i nimic”, ne-a spus Niculae Gogoneaţă, un pensionar în vârstă de 60 de ani.

Pe de altă parte, unul dintre angajaţii Direcţiei de Finanţe Giurgiu, Daniela Creţu(49 de ani) spune că este dispusă să meargă cu protestul până la capăt.
„ Ce mai am de pierdut? Deja am pierdut 60% din venit. Merg până în pânzele albe. Am rămas cu un salariu de 390 de lei. Este inuman. Am 25 de ani de muncă aici, nu mai pot supravieţui!”, spune femeia plângând.

La rândul său, liderul SFP Giurgiu, Georgeta Nemţescu, a declarat astăzi că dacă vor fi chemaţi de liderii de la Bucureşti, vor pleca toţi să protesteze în Capitală. „ Suntem dispuşi să mergem să protestăm la Bucureşti, încă nu ne-au chemat, dar dacă e nevoie vom merge. Activitatea o vom reîncepe când ne vor da salariile înapoi”, a precizat Nemţescu.

Protestul finanţiştilor giurgiuveni a început brusc, ieri, după ce o grevă spontană a fost declanşată la Ministerul de Finanţe şi la alte Direcţii de Finanţe din ţară.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite