Farul Constanţa smulge un punct în prelungirile meciului de la Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giurgiuvenii au scăpat printre degete victoria
Giurgiuvenii au scăpat printre degete victoria

Astra II Giurgiu şi Farul Constanţa au terminat la egalitate, scor 2-2, miercuri după-amiază, într-un meci contând pentru etapa a XIX-a a Ligii Secunde de fotbal. Deşi au condus cu 2-0 la pauză după golurile lui Gafiţa şi Florea, giurgiuvenii s-au văzut egalaţi în prelungirile partidei de Pătulea, după ce R. Neagoe redusese din diferenţă.

Giurgiuvenii au început în forţă jocul cu Farul Constanţa, reuşind să deschidă scorul în minutul 4 prin Dimitrie Gafiţa care a reluat perfect o centrare venită de la Silviu Constantin.

Gazdele continuă să ameninţe poarta apărată de George Curcă şi îşi dublează avantajul după o fază superbă finalizată de Marian Florea la care au mai participat Achim şi Gafiţa (minutul 26).

Scorul de pe tabelă îl obligă pe antrenorul oaspeţilor, Viorel Tănase, să facă prima modificare, acesta trimiţându-l în teren pe fostul atacant al echipelor FC Vaslui şi Steaua Bucureşti, Valentin Badea.

Oaspeţii au o tresărire de orgoliu în minutul 40 prin puştiul-minune Denis Husein însă Gavrilaş scoate de sub bară cu un reflex incredibil. La faza imediat următoare gazdele pot "închide" meciul însă Achim şutează în Curcă după o pasă la întâlnire trimisă de Gafiţa.

Pauza se dovedeşte un sfetnic bun pentru "marinari" care reintră în joc în minutul 67 după ce nou-intratul Robert Neagoe dejoacă pasul la ofsaid al Astrei II şi îl execută pe Gavrilaş ieşit neinspirat dintre buturi.

Achim îşi poate duce din nou echipa la o diferenţă de două goluri însă şutează aiurea după ce reuşise să "întoarcă" în careu doi fundaşi constănţeni.

Momentul-cheie al jocului are loc în minutul 72 atunci când Bănaru (atacant de meserie însă folosit pe postul de fundaş central în acest meci) a ieşit accidentat şi i-a lăsat locul în teren lui Jean Prunescu. Acesta avea să primească un cartonaş galben în minutul 75 şi să-şi lase echipa în inferioritate numerică în prelungirile partidei, din lovitura liberă rezultată Pătulea egalând spectaculos.

"Păcat pentru munca băieţilor. Am jucat cu determinare în ciuda oboselii acumulate după meciul de duminică cu Dunărea Galaţi şi a accidentării lui Bănaru. Am fost nevoit să fac o schimbare forţată iar fundaşul central a luat roşu. Ambele goluri au venit în urma unor greşeli impardonabile în defensivă. Îmi pare rău că am avut meciul în mână împotriva unei echipe care se bate la promovare" a declarat după meci antrenorul Astrei II Giurgiu, Ioan Tătăran care a acuzat încă o dată calitatea gazonului.

Ce cealaltă parte, Viorel Tănase a susţinut că a venit la malul Dunării pentru a câştiga însă a recunoscut superioritatea din prima repiză a gazdelor şi faptul că au obţinut un punct cu noroc, în prelungirile partidei.

"Obiectivul meu erau cele trei puncte şi cu mai multă atenţie îl puteam îndeplini. Astra ne-a fost net superioară în prima repriză, atunci când am primit cele două goluri pe greşeli imense de apărare. Nu îmi este teamă să spun să a fost cel mai prost meci al nostru din retur însă ne păstrăm şansele pentru promovare" a spus Viorel Tănase.

Astra II Giurgiu - Farul Constanţa 2-2 (2-0)

(4 D. Gafiţa, 26 M. Florea / 67 R. Neagoe, 90+2 Pătulea)

Stadion: "Marin Anastasovici", Giurgiu

Spectatori: aprox. 800

Cartonaşe galbene: 27 C. Gheorghe, 75 şi 90+1 Prunescu / 8 Stegaru, 18 Husein, 56 Sipovic

Cartonaş roşu: 90+1 Prunescu

Arbitri: Marius Bocăneală (Galaţi) - Ionuţ Babadac (Alexandria), Ionuţ Bobe (Videle)

ASTRA II GIURGIU: Gavrilaş - C. Gheorghe (cpt.), Bănaru (72 Prunescu), Moroiţă, S. Constantin - Achim, S. Rotaru, Ochia, M. Florea (78 V. Dinu) - D. Gafiţa, Fertea. Antrenor: Ioan TĂTĂRAN

FARUL CONSTANŢA: G. Curcă - L. Dobre, Stegaru, Sipovic, Sascau (46 R. Neagoe) - Buzea - A. Neagoe (29 V. Badea), I. Pană, Husein (59 C. Miron) - Ivanovici - Pătulea. Antrenor: Viorel TĂNASE.

În urma acestui rezultat Astra II Giurgiu a acumulat 26 de puncte cu care se situează pe locul 9 al clasamentului, următorul joc urmând să aibă loc sâmbătă, 7 aprilie, în deplasare, contra formaţiei Dinamo II Bucureşti, echipă aflată pe locul 14 (primul retrogradabil) cu 20 de puncte.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite