FOTOGALERIE Vezi cele mai frumoase maşini "de colecţie" participante la Raliul Memorial Giurgiu 1904

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre zecile de automobile prezente la malul Dunării cu ocazia celei de-a XIII-a ediţii a Raliului Memorial Giurgiu 1904 organizat de Retromobil Club România (RCR) s-au aflat şi câteva „bijuterii” pe patru roţi care au tăiat răsuflarea celor prezenţi la eveniment. Vezi o fotogalerie cu 20 de super maşini.

Dacă tinerii au preferat maşini sport precum Lotus, Porsche sau Jaguar, doamnele şi domnişoarele au fost fascinate de modelele Fiat 600 şi 850, Austin Mini şi, mai ales, Skoda Popular, o maşină construită în anul 1939 în fosta Cehoslovacie.

„Cel mai mult îmi place Jaguarul E Type. Mi-aş da salariul pe-o lună ca să mă urc la volanul unei asemenea maşini şi să mă plimb câteva ore” a spus unul dintre tinerii care au venit să admire maşinile din parcare.

FOTOGALERIE cu maşini precum Mercedes 170 V, Volga M21 sau Chevrolet Impala

„Am înţeles că maşina are peste 80 de ani. Arată fantastic. Dă clasă multor automobile din ziua de astăzi cel puţin la capitolul estetic. Ar trebui ca în Giurgiu astfel de evenimente să fie mai dese şi mai mediatizate. Am aflat din întâmplare despre acest raliu şi mă bucur că pot vedea maşini speciale” susţine Mirela, una dintre giurgiuvencele venită special să admire automobilele.

Greu de întreţinut
Adrian Dumitru, posesorul unui automobil Volga M21 fabricat în fosta Uniune Sovietică, a declarat că piesele sunt tot mai greu de găsit şi că încearcă să îşi facă rezerve din timp.

„Piesele trebuie să le iei dinainte pentru că este posibil ca atunci când se strică ceva să nu găseşti imediat. Am cumpărat câteva piese din Germania şi au fost foarte proaste de aceea prefer piesele originale, de la maşini mai vechi”.

Colecţionarul spune că a reuşit să achiziţioneze Volga M21 în urmă cu şase ani şi că se ocupă personal de îngrijirea şi recondiţionarea acesteia. „Este o maşină frumoasă care a îmbătrânit frumos. Primele modele au apărut în anii 50, a mea este din 1968. Înainte cu acest model mergeau numai cei din Partid, Miliţie şi Securitate” susţine Adrian Dumitru.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite