FOTOGALERIE Universitatea Cluj nu s-a împiedicat de nou-promovată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kyndall Dykes a făcut spectacol în Sala Sporturilor (foto Bogdan Vladu)
Kyndall Dykes a făcut spectacol în Sala Sporturilor (foto Bogdan Vladu)

Echipa de baschet masculin CSS Giurgiu a pierdut miercuri, 22 februarie, cu scorul de 77-88, partida disputată pe teren propriu contra formaţiei Universitatea Mobitelco Cluj-Napoca. Ardelenii s-au desprins în câştigători în cea de-a doua parte a jocului.

CSS Giurgiu a dat senzaţia în primele două sferturi că poate furniza surpriza etapei, învingând echipa campioană. Aruncările de la distanţă şi efortul fizic al jucătorilor gazdă au reuşit să echilibreze siguranţa şi schemele rapide ale adversarilor.

Milovic şi Sims au fost excelenţi din spatele semicercului, iar Burrell a părut inepuizabil deşi a alergat foarte mult. Dacă în atac au excelat, nu acelaşi lucru se poate spune despre faza defensivă acolo unde giurgiuvenii au fost “taxaţi” aproape de fiecare dată.

CSS Giurgiu - U Mobitelco Cluj 77-88 (foto Bogdan Vladu)

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

La oaspeţi, Krstanovic a fost responsabilul cu punctele, în timp ce Dykes a făcut spectacol, reuşind câteva slam-dunk-uri de efect.

Ardelenii s-au dezlănţuit după pauză

Dacă după primele două sferturi (20-25 şi 19-19) diferenţa dintre cele două echipe a fost de numai cinci puncte, după pauză echilibrul s-a rupt.

Cu o bancă “scurtă” şi o defensivă moale, giurgiuvenii au pierdut contactul cu liderul, diferenţa apropiindu-se ameninţător de borna 20. Profitând de o relaxare a clujenilor, gazdele au redus din diferenţă pe final, pierzând onorabil, la numai 11 puncte diferenţă.

Kevin Sims (24 de puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive şi un indice de 27 în dreptul eficienţei), Brian Burrell (15 puncte, 9 recuperări) şi Zoran Milovic (15 puncte, 5 recuperări) au fost remarcaţii echipei giurgiuvene.

În replică, ardelenii au “răspuns” cu Zoran Krstanovic (33 puncte, 37 eficienţă), Kyndall Dykes (22 puncte, 8 recuperări) şi Vladimir Mijovic (13 puncte, 6 pase decisive).

“Clujenii au fost mai buni ca noi astăzi” a recunoscut după meci Chris Terrell, antrenorul CSS-ului.

“Am depus foarte mult efort şi cred lucrul acesta i-a surprins. Au fost foarte nervoşi în unele momente, probabil că le-a fost puţin teamă de noi. Meciul cred că l-am pierdut în apărare. Despre noul jucător, Shakir Johnson, s-a văzut că a avut acel trac caracteristic debutului însă o să vedeţi că va evolua din ce în ce mai bine” a mai spus tehnicianul gazdelor.

La baschet, ca la operă
Într-un sport de moral, cum este baschetul, încurajările pot face minuni în momentele-cheie ale jocului.

Spectacolul din teren a fost umbrit de absenţa celor două galerii dar şi a liniştii, de multe ori jenante, a publicului giurgiuvean. De vină se pare că a fost excesul de zel din partea poliţiei locale care, probabil, crede că un meci de baschet este sinonim cu un spectacol de teatru sau un concert de operă.

Dorind, probabil, să demonstreze ţării că organizarea este una ireproşabilă (având în vedere faptul că meciul a fost televizat), organizatorii au căzut în cealaltă extremă. Orice manifestare mai zgomotoasă din partea publicului a fost taxată instant de reprezentanţii poliţiei locale. Despre ridicat în picioare nu a putut fi vorba iar stilul grosolan în care „cerberii” în uniformă aleg să dialogheze este deja cunoscut.

În urma acestei înfrângeri, CSS Giurgiu se menţine pe locul 13 al clasamentului, în timp ce Universitatea Cluj rămâne lider pentru că BC Timişoara are două meciuri mai puţin disputate. Următoarea partidă a echipei de la malul Dunării va avea loc marţi, 28 februarie, în deplasare, contra formaţiei CSM Oradea. În tur, bihorenii s-au impus cu scorul de 80-59.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite