Senatorul Cezar Măgureanu s-a autosuspendat din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Măgureanu
Cezar Măgureanu

Senatorul giurgiuvean Cezar Măgureanu s-a autosuspendat din PSD miercuri, 25 iulie. Decizia vine în urma scandalului generat de asociarea numelui său cu acţiunile DIICOT privind destructurarea unei reţele de evazionişti care a păgubit statul român cu peste 100 de milioane de euro.

Mai puţin de două săptămâni. Atât a rezistat senatorul Cezar Măgureanu în funcţia de membru al consiliului organizaţiei PSD Giurgiu.

El s-a autosuspendat miercuri din toate funcţiile deţinute în partid şi din calitatea de membru al PSD, trimiţând un document în acest sens preşedintelui organizaţiei social-democrate Giurgiu, Niculae Bădălău.

Cezar Măgureanu la şedinţa extraordinară a PSD Giurgiu

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

Gestul care l-a determinat pe senator să ia această decizie radicală a fost asocierea numelui său cu o reţea de evazionişti care în perioada 2010-2012 a prejudiciat statul român cu peste 100 de milioane de euro în urma unor afaceri cu zahăr pentru care n-au fost plătite taxe.

Cezar Măgureanu a declarat că îşi va dovedi nevinovăţia şi că va reveni asupra deciziei după încheierea anchetei.

Ginerele senatorului a fost reţinut

În altă ordine de idei, Sorin Găzdac, ginerele senatorului, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de sprijinirea unui grup infracţional cu produse alimentare şi materiale de construcţii prin firma Vega Trade Comodities pe care o deţine împreună su soţia sa.

Fiica senatorului Cezar Măgureanu, Raluca Găzdac, a fost lăsată să plece, fiind însărcinată în luna a patra, potrivit B1TV.

DIICOT a anunţat că în acelaşi dosar sunt implicate 125 de persoane din mai multe judeţe, printre acestea aflându-se şi cinci angajaţi ai Gărzii Financiare Giurgiu, un angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Giurgiu precum şi controversatul Octavian Grecu zis „Butoane”.

Patru partide în patru ani

Cezar Măgureanu (56 de ani) a intrat în Parlamentul României în anul 2008 atunci când a fost ales în funcţia de senator din partea PNL.

Inconstant, giurgiuveanul a schimbat în patru ani patru partide (PNL, PDL, UNPR, PSD) fiind pentru o perioadă de timp şi senator independent.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite