FOTOGALERIE Săgeata “frântă” la malul Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Rusu (la minge) a marcat unicul gol al meciului (foto Bogdan Vladu)
Bogdan Rusu (la minge) a marcat unicul gol al meciului (foto Bogdan Vladu)

Echipa de fotbal Astra II Giurgiu a câştigat sâmbătă, 24 martie, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, partida disputată în compania formaţiei Săgeata Năvodari. Unicul gol al meciului a fost marcat de Bogdan Rusu în minutul 61.

Debut cu dreptul pentru Ioan Tătăran pe banca tehnică a formaţiei Astra II. Giurgiuvenii s-au impus la limită în faţa unei echipa care deşi se află pe locul secund în clasamentul Seriei I este la un pas de desfiinţare.

A fost cea de-a doua victorie a echipei de la malul Dunării (şi prima pe teren) după acel 3-0 “la masa verde” obţinut săptămâna trecută în dauna Victoriei Brăneşti.

Neplătiţi de opt luni, fără un cantonament centralizat în pauza de iarnă şi cu numai câteva antrenamente la activ, fotbaliştii de la Săgeata şi-au vândut scump pielea în meciul de sâmbătă.

Astra II Giurgiu - Săgeata Năvodari 1-0 (foto Bogdan Vladu)

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

Dorel Zaharia, fostul golgheter al Gloriei Bistriţa şi marcator în Liga Campionilor pentru Steaua Bucureşti a avut prima mare ocazie a meciului. Scăpat singur spre poarta gazdelor după o pasă inteligentă a lui Vezan, atacantul constănţenilor n-a reuşit să-l învingă pe Gavrilaş (minutul 3).

Titularizat în premieră după meciul bun făcut în amicalul cu Prahova Tomşani, Silviu Rotaru l-a pus la încercare pe Gordin (minutul 9) cu un şut de la mare distanţă, bifând prima şansă de gol a giurgiuvenilor.

Gazdele continuă să preseze, iar Cătălin Gheorghe are golul în vârfl bocancului însă mingea şutată din cros de “căpitanul” Astrei II nu prinde cadrul porţii.

Ocaziile din primele minute încep să dispară odată cu scurgerea timpului, singurele evenimente demne de consemnat fiind un şut expediat de acelaşi Zaharia (33) şi accidentarea mijlocaşului gazdelor Georgian Marcu (40).

Repriza lui Rusu
Mult mai dinamic s-a dovedit a fi actul secund, început în forţă de ratările lui Alexandru Stan (46), Rotaru (53) şi Rusu (58). Acestea au anticipat parcă golul venit în minutul 61 reuşit de cel mai bun marcator al formaţiei de la malul Dunării, Bogdan Rusu.

După ratarea rarisimă din minutul 58 (reluare aiurea din şase metri), atacantul trimis de la prima echipă a Astrei l-a executat pe Gordin cu o superbă lovitură de cap din centrul careului după o centrare perfectă de pe partea dreaptă a lui Cătălin Gheorghe.

Rusu este aproape de “dublă” însă nu reuşeşte să îl dribleze pe portarul oaspeţilor (67).

Aceasta avea să fie ultima mare ocazie a unui meci controlat în cea mai mare parte de Astra II Giurgiu care, în urma celor şase puncte acumulate, ajunge pe poziţia a cincea a clasamentului.

“Sunt bucuros pentru cele trei puncte şi îi felicit pe jucători pentru modul în care s-au dăruit pe teren. Am alternat momentele foarte bune cu cele mai puţin bune. Cu excepţia debutului în care Gavrilaş ne-a salvat şi puţin a finalului de meci în care ne-a fost parcă frică să mai marcăm şi să ne liniştim, am controlat această partidă pe care cred că am câştigat-o meritat” a declarat la finalul meciului Ioan Tătăran care s-a arătat total nemulţumit de starea terenului.

De remarcat faptul că în tribunele stadionului “Marin Anastasovici” s-au aflat mai mulţi oficiali ai Astrei Ploieşti printre care antrenorul Antonio Conceicao, directorul general Mario Branco şi preşedintele comitetului director Petre Buduru.

ASTRA II GIURGIU: Gavrilaş – C. Gheorghe (cpt.), Şanţmare, Oprsal, M. Florea – G. Marcu (41 D. Gafiţa), Ochia, S. Rotaru – William (69 F. Achim), A. Stan – B. Rusu (82 Fertea). Antrenor: Ioan TĂTĂRAN
SĂGEATA NĂVODARI: Gordin – Mişelăricu, Goşa, Fl. Popa (cpt.), Toşca (83 Şamata) – A. Vaştag – N. Creţu (75 Şicu), V. Apostol – Vezan – S. Chiţu, D. Zaharia. Antrenor: Constantin GACHE

Următoarea partidă a Astrei II Giurgiu va avea loc sâmbătă, 31 martie, în deplasare, contra ocupantei locului 13, Dunărea Galaţi. În tur, scorul a fost de 3-1 în favoarea giurgiuvenilor, golurile fiind înscrise de Ologu, Şanţmare şi V. Dinu (I) respectiv Cârjan.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite