FOTOGALERIE Proiectul “European Children on The Same Stage” este în plină derulare. Elevii români şi bulgari vor pune în scenă o piesă de teatru comună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii români şi bulgari vor pune în scenă o piesă de teatru comună
Elevii români şi bulgari vor pune în scenă o piesă de teatru comună

În perioada 24-28 octombrie 2011 a avut loc reuniunea din Bulgaria, în cadrul proiectului multilateral Comenius “European Children on the Same Stage”. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de doi ani, aflându-se acum în al doilea an, elevii pregătind un proiect comun pentru a-l pune în scenă  în aprilie 2012, în Spania.

Școala cu clasele I-VIII nr.7, Giurgiu este instituția coordonatoare, având parteneri din Bulgaria, Polonia, Grecia, Turcia, Slovenia si Spania. Principalul obiectiv al proiectului este promovarea teatrului pentru copii în Europa, iar în primul an fiecare instituție a prezentat în Grecia o piesă din literatura națională, România participând cu piesa „D-l Goe” de I.L. Caragiale.

VEZI Aici Fotogalerie

Creativitate “la comun”

Anul al doilea este anul creativității. Elevii din instituțiile partenere vor crea o piesă comună cu tema “Viața adolescenților de astăzi”, piesă care va fi prezentată în Spania în luna aprilie 2012. 
Vizita în Bulgaria a elevilor giurgiuveni i-a ajutat pe toţi cei implicaţi în priect să pună la punct toate detaliile pentru piesa de teatru. Au stabilit numărul de personaje pentru fiecare act al piesei, s-a stabilit titlul piesei şi perioadele pentru următoarele reuniuni de proiect.
Partenerii au fost primiți cu căldură de gazdele din Bulgaria, a fost vizitată școala, au avut loc ateliere de lucru pe tehnici teatrale, profesorii au realizat jocuri de rol cu tema “Viața adolescenților de astăzi”, iar elevii au realizat postere cu aceeași temă. De asemenea a fost stabilit și titlul piesei: “One For All And All Fo One In Europe”
Pe lângă activitățile proiectului, partnerii din Bulgaria au organizat un spectacol prezentat de elevi, o întâlnire cu autoritățile locale și vizite la cetatea din Veliko Tarnovo, precum și excursii la Gabrovo și Triavna.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite