FOTOGALERIE Primele mărţişoare au apărut în Piaţa Centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primele mărţişoare au apărut în Piaţa Centrală
Primele mărţişoare au apărut în Piaţa Centrală

Cu o săptămână înainte de 1 Martie, comercianţii de mărţişoare şi-au făcut apariţia în Piaţa din centrul oraşului. Dacă în anii trecuţi te loveai, pur şi simplu, de mesele acestora, în 2012 oferta este destul de săracă.

Doar 60 de agenţi economici au solicitat autorizaţie pentru comercializarea micilor simboluri ale primăverii. Cu toate acestea, cu şapte zile înainte de 1 martie, doar 40 de comercianţi îşi expuneau marfa în piaţa centrală.

Preţurile la care se comercializează mărţişoarele sunt cuprinse între 1 şi 3 lei. Persoanele ceva mai pragmatice pot alege pentru cele dragi broşe sau pandantive, ale căror preţuri oscilează între 4 şi 10 lei, în funcţie de mărime şi de materialul din care sunt confecţionate.

Clienţii se lasă aşteptaţi

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

„Vânzările merg foarte prost. Să sperăm că oamenii vor începe să cumpere măcar pe 1 martie. O să tragem linie şi o să vedem dacă rămânem până pe 8” a declarat un bărbat care vinde mărţişoare împreună cu familia.

Mărţişoarele „clasice” sunt ignorate
Într-un colţ de tarabă, pentru melancolici, se mai găsesc mărţişoarele tradiţionale, un coşar sau potcoava alături de trifoiul cu patru foi, confecţionate din tablă. Costă doar un leu, dar nu sunt la mare căutare, după cum declara unul dintre comercianţi.

„Anul trecut am avut foarte multe mărţişoare clasice dar nu s-au vândut deloc aşa că de data asta am adus mult mai puţine. Am speranţe de la pandative, care se pot purta tot timpul anului nu numai în această perioadă” a declarat o vânzătoare.

Nu lipsesc, din oferta comercianţilor nici mărţişoarele pentru cei „cu dare de mână”, produsele pentru ei fiind din argint sau chiar aurite. Preţurile sunt pe măsură, până la 15 lei pe bucată.

Aşa cum ne-am obişnuit, pe tarabele vânzătorilor sunt expuse şi clasicele bibelouri, preţurile ajungând şi la 20 de lei.

„Taxele pe care trebuie să le plătim sunt destul de mari. Avem de achitat închirierea spaţiului, 15 lei pe zi, şi vânzările zilele astea abia dacă au ajuns la 10 – 20 de lei. Sperăm ca în zilele de dinainte de 1 martie să avem ceva mai multă vânzare”, mărturisea unul dintre vânzătorii din Piaţa Centrală.

Oferte alternative în magazine sau chiar pe internet
Pe lângă  oferta comercianţilor din Piaţa Centrală, şi majoritatea magazinelor din oraş au expus, în vitrine, oferta proprie de mărţişoare. Preţurile practicate de acestea sunt relativ egale cu cele ale „tarabagiilor” din piaţă: 1 – 5 lei.

Pentru cei extrem de ocupaţi, care nu au timpul fizic necesar pentru alergătura printre tarabe sau prin magazine a apărut o modalitate mai rapidă: contra unor sume modice, ce reprezintă cheltuieli de transport, pot achiziţiona mărţişoare direct de pe internet.

Oferta site-urilor de specialitate este pentru toate gusturile şi, mai ales, pentru toate buzunarele: de la 1 leu, până la 150 de lei, cele mai pretenţioase.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite