FOTOGALERIE Muzeul Figurinelor de Ceară din Sankt Petersburg a venit în Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia va fi deschisă publicului giurgiuvean până pe 3 ianuarie 2012
Expoziţia va fi deschisă publicului giurgiuvean până pe 3 ianuarie 2012

Începând cu 23 noiembrie și până pe 3 ianuarie 2012, giurgiuvenii vor putea admira 35 de figuri de ceară realizate de specialişti care înfăţişează personaje din mitologia greacă, personalităţi ale culturii şi istoriei dar şi personaje fantastice. Expoziţia va fi găzduită de Muzeul Judeţean "Teohari Antonescu" din Giurgiu.

Ineditele lucrările aparţin Muzeului Figurilor de Ceară din Sankt Petersburg, iar pentru a le vedea trebuie să plătiţi 7 lei intrarea pentru adulţi şi 5 lei pentru copii, studenţi sau pensionari. Expoziţia este deschisă zilnic între orele 09.00 şi 17.00 și este pentru prima dată la Giurgiu.

Ulise legat de catarg

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

“Figurinele din Sankt Petersburg se află în România din 2004. Este pentru prima oară când venim în Giurgiu, iar faptul că am întârziat a fost cauzat de lipsa unui spaţiu potrivit pentru expunerea lor” a declarat pentru “Adevărul” Jeanina Şerban, reprezentata firmei de impresariat care se ocupă de organizarea evenimentului.

Lucrate manual de artişti ruşi
Sunt expuse 35 de lucrări, copii fidele ale unor personalităţi istorice, personaje din basme sau ciudățenii ale naturii, inventate sau personaje, cu diferite malformații, care au existat în realitate. Pot fi admirate statuetele din ceară ale lui Zeus, Afrodita, William Shakespeare, Harry Potter, Shrek, Hercule iar surprizele sunt nenumărate.

Figurine de ceară la Muzeul Județean Giurgiu

CLICK PE IMAGINI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII CU EXPONATELE

Ceara este una tratată şi s-a folosit doar la realizarea membrelor şi a feţei, restul corpului fiind realizat din alte materiale. Părul folosit este natural, aplicat fir cu fir pe capul sau trupul personajelor. Motivul pentru care figurinele nu sunt făcute exclusiv din ceară se datorează faptului că acest material cântăreşte foarte mult, îngreunând transportarea dintr-o locaţie în alta.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite