FOTOGALERIE Aterizarea unui planor sportiv confundată de sătenii unei localităţi giurgiuvene cu un accident aviatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Planorul a aterizat controlat pe un câmp
Planorul a aterizat controlat pe un câmp

Întâmplare amuzantă petrecută miercuri după-amiază la ieşirea din localitatea giurgiuveană Vieru. Pilotul unui planor a decis să aterizeze pe câmp însă a fost observat de câţiva săteni care au sunat la 112 crezând că aparatul de zbor se prăbuşeşte.

Vestea că pe câmpul din apropierea localităţii Vieru se află un avion de mici dimensiuni prăbuşit a pus pe jar autorităţile din Giurgiu.

Ajunşi la faţa locului, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au constatat că de fapt nu era vorba de niciun incident.

Pilotul Dragoş Ardeleanu (21 de ani), sportiv legitimat la un club aeronautic din Capitală, îşi anunţase colegii care se aflau în drum spre el pentru a-l ajuta să scoată planorul din câmp.

Planorul a aterizat controlat pe un câmp

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

Desfăşurarea de forţe l-a luat prin surprindere pe tânăr care a explicat celor prezenţi că se afla într-un zbor de antrenament pentru obţinerea insignei internaţionale „C-ul de argint”.

Dragoş Ardeleanu trebuia să zboare până la Putineiu şi să se întoarcă la aerodromul de la Clinceni, însă a hotărât să aducă modificări traseului iniţial.

„Trebuia să zbor 50 de kilometri în linie dreaptă după care să mă întorc la bază. Normal trebuia să merg până la Putineiu însă am ales să ajung până la Vieru pentru a fi sigur de cei 50 de kilometri” a declarat pilotul.

Acesta susţine că a hotărât să aterizeze controlat pe câmp şi că înainte de aterizare a fost nevoit să se învârtă de două ori pentru a găsi un loc bun pentru a duce planorul la sol.

„Cred că oamenii s-au panicat în momentul în care m-au văzut că mă învârt în aer după care cobor brusc. Probabil nu sunt obişnuiţi cu un planor şi au crezut că am nevoie de ajutor” a mai spus pilotul sportiv.

30.000 de euro este preţul aproximativ al unui planor performant

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite