FOTOGALERIE Astra şi Petrolul au remizat la Giurgiu. Silviu Lung, „omul meciului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de fotbal Astra Giurgiu a încheiat la egalitate, scor 1-1, partida disputată sâmbătă, pe teren propriu, contra Petrolului Ploieşti în cea de-a XV-a etapă a Ligii I de fotbal. Gazdele au deschis scorul în minutul 66 prin Seto, prahovenii egalând în minutul 83 prin Grozav.

Petrolul Ploieşti rămâne fără victorie la Giurgiu şi după cea de-a opta vizită oficială la malul Dunării.

Echipa antrenată de Cosmin Contra a ratat şansa de a se apropia de podium în timp ce „astralii” n-au reuşit să-şi consolideze poziţia secundă în clasament.

Gazdele au tremurat serios în prima repriză, numai inspiraţia portarului păstrând tabela imaculată. Cristea (corner înşelător, direct pe poartă, minutul 10), Grozav (şuturi în forţă din interiorul careului, minutele 14 şi 15) sau Hoban (şut din unghi, minutul 42) au scos în evidenţă reflexele lui Silviu Lung care a respins tot.

De cealaltă parte, „astralii” au reuşit câteva raiduri care s-au „stins” în preajma careului, Distefano sau Ivanovski precipitându-se la finalizare după acţiuni colective bune.

Totuşi, „alb-negrii” au avut o mare ocazie în minutul 32, atunci când şutul lui Tembo a ratat de puţin ţinta.

Golurile au venit după pauză
Giurgiuvenii au reuşit să echilibreze partida în actul secund şi să înscrie în urma unei faze fixe: corner de pe partea dreaptă executat de Junior Morais, Takayuki Seto scapă de marcajul lui Mustivar, se înalţă, loveşte mingea cu capul iar aceasta scutură plasa (minutul 66).

Meciul se încinge imediat după gol, prahovenii reacţionând aproape imediat. Mai întâi Bokila reuşeşte să reia în careu şi să înscrie însă „centralul” Ovidiu Haţegan consideră că olandezul cu origini africane a faultat în atac.

Cosmin Contra intră în teren pentru a-i cere socoteală arbitrului şi este eliminat, urmărind restul partidei din tunelul care duce la vestiare.

image

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

De-abia intrat în teren, Vlăduţ Morar reuşeşte o incursiune pe partea dreaptă, trimite mingea în careu de unde Grozav reia din prima: bară-gol şi meciul se relansează în minutul 83.

Fatai semnează ultima mare ocazie a meciului, în minutul 87, preferând o acţiune pe cont propriu în locul unei pase simple în careu acolo unde aştepta lun coechipier nemarcat.

S-a încheiat 1-1, un rezultat până la urmă echitabil, deşi Petrolul a fost echipa care a atacat mai mult şi a reuşit să-şi creeze mai multe ocazii de poartă.

Spectacolul din tribune a fost asigurat de cele două galerii care au pregătit coregrafii diferite. Petroliştii au fost susţinuţi la Giurgiu de 180 de fani, în timp ce galeria Astrei a ocupat jumătate din sectorul H al Tribunei principale.

Astra Giurgiu – Petrolul Ploieşti 1-1 (0-0)
[Takayuki Seto 66 / Gheorghe Grozav 83]

Stadion: “Marin Anastasovici”, Giurgiu
Spectatori: 3.500
Arbitri: Ovidiu Haţegan (Arad) – Zoltan Szekely (Baia Mare) şi Bogdan Gheorghe (Bucureşti)
Cartonaşe galbene: J. Morais / Galamaz şi Ad. Cristea

ASTRA GIURGIU: S. Lung – Bărboianu, Găman (cpt.), A. Mureşan, J. Morais – Seto, Yahaya – Tembo (71 Fatai), Budescu, Distefano (86 Kende) – Ivanovski. Antrenor: Valentin SINESCU
PETROLUL PLOIEŞTI: Bornescu – S. Achim, Galamaz, Manase, Guilherme – Mustivar (cpt.), Hoban (66 Marinescu) – Boudjemaa (76 Morar), Ad. Cristea, Grozav – Hamza (60 Bokila). Antrenor: Cosmin CONTRA

În urma acestui rezultat, Astra Giurgiu se menţine pe locul secund în clasamentul Ligii I, cu 28 de puncte, însă are nevoie de o înfrângere sau de un egal al Pandurilor la Braşov pentru a se menţine pe această poziţie. De cealaltă parte, Petrolul Ploieşti este pe 5 cu 24 de puncte.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite