FOTOGALERIE "Complex giurgiuvean" pentru baschetbaliştii de la SCM Universitatea Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CSS Giurgiu a câştigat în faţa Craiovei cu 87-77 (foto Bogdan Vladu)
CSS Giurgiu a câştigat în faţa Craiovei cu 87-77 (foto Bogdan Vladu)

Echipa de baschet masculin CSS Giurgiu a câştigat miercuri, 17 octombrie, pe teren propriu, cu scorul de 87-77, partida disputată contra formaţiei SCM U Craiova în cea de-a treia etapă a Ligii Naţionale. A fost al treilea meci oficial dintre cele două echipe, craiovenii nereuşind să câştige până acum.

“Lupii” continuă evoluţiile excelente din acest debut de sezon reuşind să acumuleze cinci puncte în trei etape şi să ocupe locul cinci în clasamentul Ligii Naţionale de baschet masculin.

CSS-ul a bifat miercuri, în sala “Chauncey Hardy”, o nouă victorie în faţa Craiovei într-un joc oficial.

Cele două formaţii au demonstrat faptul că se cunosc foarte bine, acestea disputând în vara trei partide de verificare.

CSS Giurgiu a învins Craiova cu 87-77 (foto Bogdan Vladu)

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

Oltenii au intrat la cabine cu un avantaj de trei puncte (scor 38-41) după ce Iulian Orbeanu a “îngropat” în ultima secundă o aruncare de la mare distanţă. Adversarele şi-au împărţit primele două “sferturi”: 21-18 (pentru CSS) respectiv 23-17 (pentru SCM).

Giurgiuvenii şi-au revenit după pauză, câştigând sfertul trei cu 22-18 şi intrând în decisiv cu un avantaj de un punct.

Încurajaţi frenetic de public, cu un joc inteligent în atac şi cu o defensivă care a reuşit să-l anihileze pe Drăguşin, gazdele s-au impus în stil de mare echipă, câştigând cu 87-77.

“Perry” MVP
Coordonatorul de joc Petty Parrish a fost în zi de graţie, acesta reuşind 22 de puncte (nouă dintre acestea de la mare distanţă), 9 recuperări şi 6 pase decisive pentru un indice de eficienţă de +26.

Evoluţii solide au avut şi Derek Thomas (14 puncte), Chris Ware, Cătălin Vlaicu (ambii 9 puncte) şi mai ales pivotul Trevor Harvey (2,11 metri).

Experienţa lui Harvey şi-a spus cuvântul
În ciuda faptului că a fost eliminat pentru cinci greşeli personale, baschetbalistul originar din Bahamas a reuşit să puncteze în momentele cheie (inclusiv o aruncare de la mare distanţă), lupta sa de sub panou cu uriaşul Ionuţ Drăguşin (2,21 metri) fiind una teribilă.

De remarcat faptul că Harvey a evoluat în urmă cu doi ani în tricoul Craiovei, la fel cu LeVar Seals, legitimat în acest moment la SCM, a jucat anul trecut pentru CSS Giurgiu.

Chris Terrell şi-a felicitat jucătorii
Antrenorul principal al CSS-ului, Chris Terrell, s-a declarat mulţumit de jocul colectiv al formaţiei sale în faţa unui adversar valoros.

“Drăguşin este un jucător masiv, foarte greu de contracarat. Craiova are un lot valoros însă efortul nostru colectiv din această seară a reuşit să triumfe”.

Acesta a lăudat în special evoluţia din defensivă a formaţiei sale, susţinând că anihilarea lui LeVar Seals a fost importantă în economia jocului. “Derek s-a apărat extraordinar în faţa lui LeVar, a fost incredibil” a mai spus tehnicianul american.

Cu jalba în proţap, la Jandarmerie
Oaspeţii şi-au dorit cu orice preţ să câştige acest joc, punând presiune pe organizatori.

Oficialii formaţiei oltene au trimis o adresă Jandarmeriei prin care au solicitat îndepărtarea scaunelor din spatele panourilor, dar şi păstrarea neocupată a 10% din locurile existente în singura tribună.

O parte dintre iubitorii baschetului giurgiuvean n-au mai avut acces în sală.

CSS Giurgiu a învins Craiova cu 87-77 (foto Bogdan Vladu)

CLICK PE IMAGINI PENTRU MAI MULTE POZE

“Foarte urât s-a comportat Craiova cu noi şi nu înţeleg de ce. Au făcut scris la Jandarmerie, s-a ajuns până la Minister, să eliberăm scaunele care nu sunt fixe. Asta a însemnat faptul că aproape jumătate din spectatori care n-au putut intra” a declarat după meci managerul general al formaţiei giurgiuvene, Smaranda Iliescu.

Următorul joc al formaţiei CSS Giurgiu va avea loc sâmbătă, 20 octombrie, tot pe teren propriu, contra nou-promovatei Farul Constanţa, echipă fără nicio victorie în actuala stagiune.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite