FABULOS! CSS Giurgiu a promovat în Divizia A de baschet masculin. Transmite-le un mesaj de felicitare băieţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CSS Giurgiu a promovat în premieră în Divizia A de baschet masculin
CSS Giurgiu a promovat în premieră în Divizia A de baschet masculin

CSS Giurgiu a reuşit duminică după-amiază să promoveze în premieră în elita baschetului masculin românesc după ce a înceiat pe locul secund turneul de promovare disputat la Bucureşti. Alături de giurgiuveni, în Divizia A s-au calificat şi baschetbaliştii de la Dinamo Bucureşti.

Final nebun de turneu duminică în Arena de Baschet din Capitală. În primul meci al zilei, disputat de la ora 11.00, Dinamo Bucureşti a învins pe CSS Giurgiu cu scorul de 78 la 66 şi se părea că echipa antrenată de profesoara Smaranda Iliescu a pierdut orice şansă de promovare.

Nu a fost deloc aşa pentru că CSU Galaţi, echipa care pierduse atât cu Dinamo cât şi cu CSS Giurgiu a reuşit să învingă Timba Timişoara cu scorul de 90 la 81. Victoria gălăţenilor a aruncat în aer clasamentul final, ajungându-se la situaţia incredibilă ca trei formaţii (CSS Giurgiu, CSU Galaţi şi Timba Timişoara) să se afle la egalitate de puncte.

Clasament

Următorul criteriu pentru departajare a fost diferenţa dintre punctele marcate şi cele primite doar în cazul jocurilor dintre cele trei formaţii. Cu un coşaveraj de +5, CSS Giurgiu a reuşit să depăşească CSU Galaţi (coşaveraj 0) şi Timba Timişoara (coşaveraj -5) şi să promoveze astfel în premieră în Divizia A.

După 13 ani de aşteptare, judeţul Giurgiu este din nou reprezentat pe prima scenă a sporturilor de echipă din România. Ultima formaţie care reuşise această performanţă a fost Consig Giurgiu promovată în anul 1997 în Divizia Naţională de rugby şi retrogradată un an mai târziu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite