Europa, pe înţelesul tuturor copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii primesc informaţii legate de Uniunea Europeană, interacţionează cu reprezentanţii Chelgate, iar după terminarea campaniei vor fi răsplătiţi cu diplome de participare

Recent a fost lansată la Giurgiu campania de informare şi comunicare „Europa, casa noastră” ce s-a desfăşurat  la Şcoala generală din comuna Oinacu, judeţul Giurgiu şi Liceul “Tudor Vianu”. Rolul acestei acţiuni este de a informa elevii cu privire la proiectele de integrare europeană, istoria, prezentul şi viitorul acestuia, priorităţile de comunicare ale Comunităţii Europene, posibilităţi de a studia şi a lucra în străinătate, implicarea în activităţi de voluntariat, precum şi schimb de experienţă între tineri.

Tinerii giurgiuveni sunt interesaţi de Uniunea Europeană

În comuna Oinacu, reprezentanta Chelgate România (câştigătoarea proiectului), Claudia Doanţă s-a întâlnit cu 20 elevi din clasele a I-a şi a III-a şi cu directorul instituţiei de învăţământ Mihailescu Constantin. “Le-am facut o prezentare despre Uniunea Europeană pe înţelesul lor, cu jocuri şi imagini din statele membre şi i-am încurajat să le recunoască, mi-au povestit în ce state membre UE au fost ei, i-am împarţit pe echipe şi le-am dat câte un stat al UE unde ar vrea sa călătorească ursuleţul Goofy şi i-am rugat să îi dea ursuleţului câteva motive pentru a călători acolo” a spus în exclusivitate pentru “Adevărul de Seară”, Claudia Doanţă.

Giurgiu are nevoie de fonduri europene pentru infrastructură

Chelgate România a organizat  o acţiune similară şi la Liceul “Tudor Vianu” din municipiul Giurgiu, unde a avut loc un schimb de opinii între liceeni şi reprezentanta Comisiei Europene în România. La eveniment a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu care le-a prezentat elevilor ce reprezintă Uniunea Europeană atât pentru judeţul Giurgiu cât şi pentru ţara noastră. “Miza cea mai mare o reprezintă fondurile de pre şi post aderare la Uniunea Europeană. Avem de accesat aproximativ 30 de miliarde de euro până în 2013. Nici un guvern nu va putea pune la dispoziţie aceste fonduri deoarece sunt bani pentru dezvoltarea capacităţii administrative şi resurse umane, domenii pentru care noi nu suntem obişnuiţi să facem proiecte” a spus Dumitru Beianu. Acesta a mai adăugat că judeţul Giurgiu are nevoie de fonduri europene pentru infrastructură rutieră, drumuri judeţene şi drumuri naţionale. “Nu cred că mai există în România un drum naţional care să aibă atâtea gropi câte are DN5C, Giurgiu-Zimnicea” a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean.

Premiaţi cu diploma de către Comisia Europeană

Tinerii prezenţi la acţiunea Chelgate au fost foarte receptivi, inteligenti, au cunoştinţe despre Uniunea Europeană,  Ziua Europei, Comisia Europeană şi europarlamentari. Efortul tinerilor giurgiuveni va fi răsplătit prin acordarea de diploma de participare din partea Reprezentanţei Comisiei Europene. Primele 500 de şcoli care se înscriu în campanile primesc material promoţionale cu publicaţii despre Uniunea Europeană.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite